Angstaanjagend tweede seizoen van ‘Goosebumps’ op komst

Goosebumps
© Disney

Disney heeft bekend gemaakt dat de populaire serie ‘Goosebumps’ een tweede seizoen zal krijgen.

Verhaal van ‘Goosebumps’

In het komende seizoen ontdekken tienerbroers en zussen een bedreiging in hun huis, waardoor een reeks gebeurtenissen op gang komt die een diepgaand mysterie ontrafelen. Terwijl ze zich verdiepen in het onbekende raakt het duo verstrikt in het verhaal van vijf tieners die op mysterieuze wijze verdwenen in 1994.

Kijk ‘Goosebumps’ op Disney Plus

Het succes van ‘Goosebumps’

Volgens de baas van Disney Branded Television, Ayo Davis, was het eerste seizoen van de serie een groot succes: ”Het publiek werd verliefd op de rillingen, spanning, hartstocht en humor van de serie, waardoor het een van de meest bekeken shows van Disney Branded Television van vorig jaar is. We kunnen niet wachten om dieper in de briljante geest van R.L. Stine te duiken en opnieuw samen te werken met Sony Pictures Television, Scholastic Entertainment en ons fantastische creatieve team om voor seizoen twee een geheel nieuw mysterie naar Disney+ te brengen.”

Het hoofd van Sony Pictures Television Studios, Katherine Pope, is ook te spreken over de serie: ”We zijn ongelooflijk trots op het werk van onze schrijvers, producenten, cast en crew en de visie die ze naar seizoen één hebben gebracht, waar een nieuwe generatie fans van houdt, naast degenen die zijn opgegroeid in de iconische wereld van R.L. Stine.”

De serie behaalde de Certified Fresh-status op Rotten Tomatoes en werd genomineerd voor een PGA Award in de categorie Outstanding Children’s Program en een DGA Award in de categorie Outstanding Directorial Achievement in Children’s Programs. Bovendien was de première-aflevering van seizoen één meteen een hit met in totaal 4,2 miljoen views wereldwijd in de eerste drie dagen.

De cast van ‘Goosebumps’

Nicholas Stoller (”The Muppets”) en Rob Letterman (”Pokémon: Detective Pikachu”) ontwikkelden de serie en dienen als uitvoerende producenten, naast showrunner Hilary Winston (”Community”) en Neal H. Moritz (”Fast & Furious” franchise), Iole Lucchese van Scholastic Entertainment (”Clifford the Big Red Dog”), Pavun Shetty (”The Boys”), Conor Welch (”Platonic”), Caitlin Friedman (”Stillwater”) van Scholastic Entertainment en Erin O’Malley (”New Girl”).

Het eerste seizoen van ‘Goosebumps’ is nu te zien op Disney Plus.

Wil je weten wat er allemaal nog meer te zien is op Disney Plus? Check dan hier het volledige aanbod.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.