Nieuwe ‘Darkwing Duck’ animatie onderweg naar Disney Plus

darkwing duck, disney plus

Goed nieuws voor Duck-fans! Er is namelijk een nieuwe reboot van ‘Darkwing Duck’ in de maak voor Disney Plus. Dit meldt Variety.

De nieuwe animatieserie heeft nog geen schrijver, maar naar verluidt zal ‘Darkwing Duck’ geproduceerd gaan worden door Seth Rogen, Evan Goldberg, James Weaver en Alex McAtee van Point Grey Pictures, het Canadese film- en televisiebedrijf bekend van onder andere ‘The Boys’ (Prime Video), ‘An American Pickle’ (HBO Max) en ‘Future Man’ (Hulu).

De originele ‘Darkwing Duck’, wat een spin-off van de ‘Ducktales’ is, werd gecreëerd door Tad Stones en kent drie seizoenen, met in totaal 91 afleveringen die op Disney Channel en ABC werden uitgezonden. Alle afleveringen zijn op Disney Plus in Nederland te vinden (hier), weliswaar in twee seizoenen.

De serie volgt de eenden-superheld ‘Darkwing Duck’, die onder een geheime identiteit (Drake Mallard) een gewoon leven leidt in een buitenwijk. Hij wordt in zijn misdaadbestrijding bijgestaan door zijn sidekick en piloot Launchpad McQuack en soms ook door zijn geadopteerde dochter, Gosalyn. De stemmen werden ingesproken door Jim Cummings (Darkwing Duck), Christine Cavanaugh (Gosalyn) en Terry McGovern (Launchpad McQuack).

Disney heeft het nieuws nog niet bevestigd. Ook is er nog geen releasedatum bekend voor de serie.