Nieuwe Descendants film ‘The Rise of Red’ vanaf 12 juli te zien op Disney Plus

Descendants: The Rise of Red
© Disney

Disney heeft bekend gemaakt dat een nieuw deel van de populaire Descendants serie, ‘The Rise of Red’, vanaf 12 juli te zien zal zijn op Disney Plus.

Verhaal van ‘Descendants: The Rise of Red’:

‘Descendants: The Rise of Red’ volgt Red, de rebelse dochter van de Queen of Hearts, en Chloe, de perfectionistische dochter van Assepoester. Wanneer de tirannieke Hartenkoningin een staatsgreep tegen Auradon pleegt, moeten de tegenpolen Red en Chloe hun krachten bundelen en terug in de tijd reizen om de traumatische gebeurtenis ongedaan te maken die Reds moeder op haar gemene pad zette.

Cast van ‘Descendants: The Rise of Red’

Naast Cantrall en Baker speelt er in de film een nieuw ensemble van VK’s en oudere personages, waaronder Brandy als Assepoester, Rita Ora als de Queen of Hearts, Dara Reneé als Uliana, Ruby Rose Turner als Bridget/Young Queen of Hearts, Morgan Dudley als Ella/Young Cinderella, Joshua Colley als Young Hook, Peder Lindell als Morgie, Grace Narducci als Fay/Young Fairy Godmother, Jeremy Swift als Principal Merlin, Paolo Montalban als King Charming en Leonardo Nam als Maddox Hatter. China Anne McClain is terug als Uma en de nieuwe directeur bij Auradon Prep. Melanie Paxson speelt ook opnieuw haar rol als Fairy Godmother.

De film wordt geproduceerd door Suzanne Todd en Gary Marsh. De film is geregisseerd door Jennifer Phang, met een script van Dan Frey en Russell Sommer. De film is gechoreografeerd door Ashley Wallen (‘The Greatest Showman’) met een soundtrack van Torin Borrowdale (‘Searching’). Het productieontwerp is van Mark Hofeling, met Declan Quinn als cameraman. Katie Ennis is de redacteur. Co-uitvoerende producenten zijn onder meer Mahita P. Simpson en Jennifer Phang, en Wendy S. Williams is producer. Het kostuumontwerp is van Julia Caston en Emilio Sosa.

Succes van ‘Descendants’

Elke ‘Descendants’-film was gekroond als de meest bekeken televisiefilm van het jaar (2015, 2017 en 2019) onder kinderen van 6 tot 11 en tieners van 9 tot 14 jaar. Muziek uit de franchise heeft over meer dan 15 miljard audio- en videostreams en 8 miljard TikTok-views. Bovendien zijn de soundtracks van de films gecertificeerd door de RIAA, met drie gecertificeerde gouden albums, drie gecertificeerde platina-singles en twee gecertificeerde gouden singles. Er zijn bijna 7 miljoen poppen en 9 miljoen Descendants-boeken verkocht, waaronder vier bestsellers uit de New York Times, en de kostuums behoorden gedurende zeven opeenvolgende jaren (2015-2021) tot de top 5 van gelicentieerde kostuums van Disney.

‘Descendants: The Rise of Red’ is vanaf 12 juli te zien op Disney Plus.

Wil je weten wat er allemaal nog meer te zien is op Disney Plus? Check dan hier het volledige aanbod.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.