Nieuwe Disney-film ‘Encanto’ met kerst al te zien op Disney Plus

encanto, disney plus, film-

De nieuwe Disney-film ‘Encanto’ is vanaf 24 december 2021 al te zien op Disney Plus. Dit heeft Disney bekendgemaakt.

‘Encanto’ gaat op 24 november in première in de Nederlandse bioscopen, maar zal daar slechts 30 dagen draaien. De animatiefilm wordt vervolgens direct doorgeschoven naar de streamingdienst van de ‘House of Mouse’.

In dit artikel:

Verhaal

Encanto vertelt het verhaal van een bijzondere familie, de Madrigalen, die in een magisch huis verborgen in de bergen van Colombia wonen. Zij wonen in de prachtige en levendige stad Encanto. De magie van Encanto heeft elk kind in het gezin gezegend met superkrachten en de kracht om te genezen, behalve Mirabel. Maar wanneer ze ontdekt dat de magie rond Encanto in gevaar is, besluit Mirabel dat zij, als enige gewone Madrigal, misschien wel de laatste hoop van haar uitzonderlijke familie is.

Muziek en cast

De muziek in ‘Encanto’ komt van de hand van de Emmy, GRAMMY en Tony Award-winnaar LinManuel Miranda (‘Hamilton’ en ‘Moana’). De film is geregisseerd door Byron Howard (‘Zootopia’ en ‘Tangled’) en Jared Bush (‘Zootopia’) en mede geregisseerd door Charise Castro Smith (schrijver van ‘The Death of Eva Sofia Valdez’). Clark Spencer en Yvett Merino hebben de productie op zich genomen.

‘Encanto’ is vanaf 24 december dus te zien op Disney Plus!