Nieuwe Disney-film ‘Turning Red’ komt direct naar Disney Plus

turning red, disney plus, pixar, disney+

De nieuwe Disney en Pixar-film ‘Turning Red’ slaat de bioscoop over en komt direct naar Disney Plus. De animatiefilm is vanaf 11 maart wereldwijd zonder extra kosten te zien op de streamingservice van de huismuis. Dit heeft Disney vandaag bekendgemaakt.

Disney Plus kost 8,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 89,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Disney-banners.

“Disney plus-abonnees over de hele wereld omarmden met veel enthousiasme Pixar’s Academy Award-winnende ‘Soul’ en de veelgeprezen ‘Luca’ toen ze exclusief op de dienst in première gingen. Wij kijken ernaar uit om iedereen Pixar’s volgende speelfilm ‘Turning Red’ te brengen”, zei Kareem Daniel, voorzitter, Disney Media & Entertainment Distribution.

“Gezien het vertraagde herstel van de box office, met name voor familiefilms, blijft flexibiliteit de kern van onze distributiebeslissingen, aangezien we prioriteit geven aan het leveren van de ongeëvenaarde inhoud van The Walt Disney Company aan publiek over de hele wereld.”

Verhaal

‘Turning Red’ focust zich op Mei Lee (Rosalie Chiang), een zelfverzekerd en ietwat onhandig 13-jarig meisje, die in tweestrijd staat tussen haar moeders plichtsgetrouwe dochter blijven en de chaos volgen van jongvolwassen zijn.

Haar beschermende, zo niet enigszins verstikkende moeder, Ming (Sandra Oh), is nooit ver van haar dochter verwijderd. Een lastige realiteit voor de tiener. En alsof de veranderingen in haar interesses, relaties en lichaam niet genoeg zijn, verandert ze wanneer ze te opgewonden raakt (wat nogal vaak voorkomt) met een ‘poef’ in een gigantische rode panda.

‘Turning Red’ is geregisseerd door Academy Award® winnaar Domee Shi (Pixar short ‘Bao’) en geproduceerd door Lindsey Collins (oa ‘WALL-E’, ‘Finding Nemo’ en ‘Hercules’).