Nieuwe Hulu Original ‘The Hardy Boys’ komt naar Disney Plus

the hardy boys, dinsey plus-

Disney heeft de de internationale rechten voor de Hulu Original ‘The Hardy Boys’ bemachtigd. De twee seizoen van de mysterieserie verschijnen in 2022 op Disney Plus buiten de Verenigde Staten en Canada. Dit heeft Corus Entertainment’s Nelvana vandaag bekendgemaakt.

‘The Hardy Boys’ is gebaseerd op de boeken van Franklin W. Dixon en vertelt het verhaal van de broers Frank (Rohan Campbell / ‘Mech-X4’) en Joe (Alexander Elliot / ‘Detention Adventure’) in hun tienerjaren. Zij gaan op zoek naar de waarheid achter de recente tragedie die hun leven heeft veranderd en ontdekken daardoor iets veel sinisters.

De romans werden voor het eerst gepubliceerd in 1927 en zijn in de daaropvolgende decennia bijgewerkt voor nieuwe generaties lezers. Er werden in de loop der jaren meerdere televisie uitvoeringen van ‘The Hardy Boys’ gemaakt.

In dit artikel:

Prijzen

Het eerste seizoen van ‘The Hardy Boys’ debuteerde in Noord-Amerika met veel bombarie, van zowel kijkers als critici. De serie behaalde afgelopen voorjaar de nummer 1 plek op het YTV-netwerk van Corus in Canada en kreeg ook erkenning van de industrie met meerdere nominaties: een Daytime Emmy Award-nominatie voor Outstanding Young Adult Series, twee DGC Award-nominaties voor Outstanding Directorial Achievement en Best Picture Editing en een CSC Award-nominatie voor Best Cinematography in de categorie TV Drama.

Twee seizoenen

Seizoen 1, dat 13 afleveringen van 60 minuten kent, ging in december 2020 in première op Hulu in de Verenigde Staten. De productie van Seizoen 2, die een halfjaar na seizoen 1 verder gaat, is recent in Canada afgerond. Het vervolg, dat uit 10 afleveringen van 60 minuten bestaat, is geproduceerd door het Canadese Nelvana and Lambur Productions. In dit vervolg raken Frank en Joe verwikkeld in een nieuw gecompliceerd mysterie wanneer een lokale tiener vermist raakt en er een dubieus bedrijf naar de stad komt.

In de Verenigde Staten zal seizoen 2 weer op Hulu in première gaan.

De verwachting is dat seizoen 1 en seizoen 2 gelijktijdig in 2022 op Disney Plus verschijnen. Een releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

Zie hieronder de trailer van ‘The Hardy Boys’.