Nieuwe serie ‘Shōgun’ vanaf 27 februari 2024 te zien op Disney Plus

Shōgun
© Disney

Disney heeft bekend gemaakt dat de nieuwe serie ‘Shōgun’ vanaf 27 februari 2024 te zien zal zijn op Disney Plus.

Verhaal van ‘Shōgun’

‘Shōgun’, een originele bewerking van de bestsellerroman van James Clavell, speelt zich af in Japan in het jaar 1600, aan het begin van een eeuwbepalende burgeroorlog. Hiroyuki Sanada speelt de rol van “Lord Yoshii Toranaga” die voor zijn leven vecht terwijl zijn vijanden in de Raad van Regenten zich tegen hem verenigen. Wanneer een mysterieus Europees schip gestrand wordt aangetroffen in een nabijgelegen vissersdorp, komt de Engelse piloot, John Blackthorne met geheimen die Toranaga kunnen helpen de machtsschaal te doen kantelen en de formidabele invloed van Blackthorne’s eigen vijanden te verwoesten.

Cast

‘Shōgun’ bevat een compleet Japanse cast waaronder Tadanobu Asano als ‘Kashigi Yabushige’, een beruchte en nauwe bondgenoot van Toranaga; Hiroto Kanai als ‘Kashigi Omi’, de jonge leider van het vissersdorp waar het schip van Blackthorne werd gevonden; Takehiro Hira als ‘Ishido Kazunari’, een machtige bureaucraat die Toranaga’s belangrijkste rivaal is; Moeka Hoshi als ‘Usami Fuji’, een weduwe die een nieuw doel moet vinden te midden van de strijd van haar heer; Tokuma Nishioka als ‘Toda Hiromatsu’, Toranaga’s vertrouwde generaal en beste vriend; Shinnosuke Abe als ‘Toda Hirokatsu’, Mariko’s jaloerse echtgenoot; Yuki Kura als ‘Yoshii Nagakado’, de onbezonnen zoon van Toranaga met een sterk verlangen om zichzelf te bewijzen; Yuka Kouri als ‘Kiku’, een vrouw die bekend staat om haar kunstenaarschap in heel Japan; en Fumi Nikaido als ‘Ochiba no Kata’, de gerespecteerde moeder van de erfgenaam die voor niets zal stoppen om een ​​einde te maken aan Toranaga en zijn bedreiging voor de macht van haar zoon.

“Shōgun” is gemaakt door Rachel Kondo & Justin Marks, waarbij Marks fungeert als Showrunner en uitvoerend producent naast Michaela Clavell, Edward L. McDonnell, Michael De Luca en Kondo. De serie wordt geproduceerd door FX Productions.

Shōgun’ zal vanaf 27 februari 2024 te zien zijn op Disney Plus.

Wil je weten wat er allemaal nog meer te zien is op Disney Plus? Check dan hier het volledige aanbod.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.