Nieuwe U2 documentaire binnenkort te zien op Disney Plus

U2
Image: @ s_bukley / DepositPhotos

Disney heeft onlangs bekend gemaakt dat er in maart een documentaire over de populaire band U2 op Disney Plus verschijnt.

Bono & The Edge: A Sort of Homecoming

In de nieuwe documentaire volgen we Dave Letterman tijdens zijn eerste bezoek aan Dublin om samen met Bono en The Edge hun geboorteplaats te ontdekken en om mee te doen met een concert zoals ze nog nooit eerder gedaan hebben.

De documentaire is deels een concert, deels een documentaire, deels een roadtrip en legt de focus op de relatie tussen Bono en The Edge en hoe een 45-jaar oude vriendschap is uitgegroeid tot een van de meest opmerkelijke samenwerkingen in de geschiedenis van rock ‘n’ roll.

David Letterman kent U2 al 25 jaar, maar hij heeft tot nu toe alleen tijd met ze gespendeerd in Amerika. In de documentaire verkent David de stad Dublin en alle plekken die veel betekenen voor Bono. Letterman is ook de inspiratie voor een gloednieuw U2 nummer en ontsnapt ternauwernood aan het moeten optreden tijdens een concert in de legendarische McDaid’s pub in Grafton Street.

De documentaire is opgenomen in New York, Los Angeles en natuurlijk in Dublin, Ierland.

Trailer & Release

Samen met de aankondiging van de documentaire heeft Disney een trailer uitgebracht:

De documentaire zal vanaf 17 maart te zien zijn op Disney Plus

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.