‘Nomadland’ in april direct te zien op Disney Plus Star in Nederland

nomadland, disney plus star, disney+

De dramafilm ‘Nomadland’ slaat de bioscoop over en is vanaf 30 april zonder extra kosten te zien op Disney Plus Star. Dit heeft Searchlight Pictures vandaag bekendgemaakt. 

UPDATE 05-03-2021:

Disney heeft als doel om ‘Nomadland’ in eerste instantie op 25 maart in première te laten gaan in de bioscoop. Mochten de Nederlandse theaters dan nog steeds gesloten zijn, dan komt de film pas rechtstreeks naar Disney Plus.

‘Nomadland’ is een dramafilm, geschreven en geregisseerd werd door Chloé Zhao. De film vertelt het verhaal van Fern (Frances McDormand/63), die na de economische ondergang van haar bedrijf met een bus op pad gaat om de wereld te verkennen als een moderne nomade. In ‘Nomadland’ spelen echte nomaden Linda May, Swankie en Bob Wells als mentoren en vrienden die Fern steunen tijdens haar ontdekking van het Amerikaanse westen.

Prijzen en release

De film pakte al veel prijzen. Onder andere de Gouden Leeuw op het Venice Film Festival vorig jaar en afgelopen februari sleepte het de film van het jaar binnen bij de London Film Critics’ Circle. Ook op het Toronto International Film Festival bekroonde het zichzelf met de People’s Choice Audience Award.

‘Nomadland’ zou op 25 maart in de Nederlandse bioscopen gaan draaien, maar aangezien de filmhuizen dan waarschijnlijk nog steeds dicht zijn is er besloten de film een streamingrelease te geven. Vanaf 30 april is ‘Nomadland’, zonder extra kosten, te zien op Disney Plus Star in Nederland.

Zie hieronder de trailer van ‘Nomadland’.