‘Onward’ onverwachts ook te zien op Disney Plus in India

onward, disney plus, 3 april 2020

Disney Plus is vandaag gelanceerd in India. Abonnees werden aangenaam verrast toen zij de app opende en zagen dat de nieuwe Disney-Pixar film ‘Onward’ direct beschikbaar was om te streamen.

Disney Plus is vanaf vandaag ook beschikbaar in India. Via de Indische streamingdienst Hotstar, een dochteronderneming van Star India, is de service van de Huismuis af te nemen. Disney is door de deal met 20th Century Fox, die op zijn beurt weer eigenaar is van Star India, volledig eigenaar van het Indische mediabedrijf.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Prijs

Door dat Disney eigenaar is van Hotstar is het dan ook niet verrassend dat de Disney Plus-dienst volledig geïntegreerd is in de Hotstar app (zie foto onder). Er is dus geen aparte Disney Plus app, zoals die in de rest van de wereld gebruikt wordt. Abonnementhouders hebben naast Disney Plus content ook de beschikking over onder andere Hotstar Originals, live sport en Bollywoord-films.

De abonnementsprijs van Disney Plus Hotstar Premium is daarnaast aanzienlijk lager dan in alle overige landen: 299 rupees ( ongeveer 3,60 euro) per maand en 1400 rupees (ongeveer 18 euro) voor een jaarabonnement.

disney plus, hotstar, india-1
Disney Plus is in India volledig geïntegreerd in de app van streamingdienst Hotstar.

‘Onward’

Dat ‘Onward’ sinds vandaag op Disney Plus in de Verenigde Staten en Canada beschikbaar is zal weinig Disney-fans ontgaan zijn. Vanaf 24 april is het laatste paradepaardje van Disney en Pixar ook te bewonderen in Australië en Nieuw-Zeeland.

Bij de lancering van Disney Plus in India werd ‘Onward’ door fans vandaag nog niet direct verwacht. Maar bij het openen van de Hotstar app bleek het tegendeel waar te zijn. De film was direct beschikbaar op de dienst, wat bij menig Indiër tot blijdschap leidde die op social media werd geuit.

Disney heeft helaas voor Europa, en dus ook niet voor Nederland, nog geen datum aangekondigd voor ‘Onward’ op Disney Plus. Wij hopen snel met een update te komen hieromtrent.

onward, india, disney plus-
‘Onward’ is bij de lancering van Disney Plus in India direct beschikbaar.