‘Onward’ voorlopig in juni naar Pathé Thuis

Onward, disney plus, nederland

Zoals de zaken er nu voorstaan verschijnt de nieuwe Disney en Pixar-film ‘Onward’ in juni bij Pathé Thuis. Dit laat Pathé desgevraagd aan deze website weten.

De hamvraag is nu: Is een vroege release op Disney Plus nu uitgesloten?

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Het begint er steeds sterker op te lijken dat de laatste Disney en Pixar-film ‘Onward’ in Nederland geen spoedbehandeling ala ‘Frozen 2’ gaat krijgen. De film, die op 4 maart in première ging in de Nederlandse bioscopen en slechts twee weken draaide, lijkt op dit moment dan ook ver weg van een eerdere release op Disney Plus. Dit in tegenstelling tot de Verenigde Staten, Canada en India, waar het bovenmenselijke avontuur van de gebroeders Lightfoot al te zien is op de dienst. Op 24 april volgen Australië en Nieuw-Zeeland.

Pathé Thuis

Navraag bij Pathé leert ons dat ‘Onward’ voorlopig zijn reguliere window lijkt af te gaan maken. Dit betekent dat de film 120 dagen na de bioscooprelease op Pathé Thuis verschijnt en je hem kan huren/kopen. “Voor zover bekend, verwachten wij ‘Onward’ in juni, echter het kan natuurlijk zijn dat deze titel ook onderhevig is aan een wijziging her en der. Het zijn gekke tijden en films worden veelal verschoven, zowel naar voren als naar achteren”, aldus Pathé in een reactie. Een exacte datum in juni is overigens nog niet bekend.

Disney Plus

Is een vroege Disney Plus release nu van de baan? Nee, zeker niet. De datum in juni voor Pathé Thuis is door Disney nog niet bevestigd.

We leven in een hele vreemde, unieke en onzekere periode. Er is bij bedrijven nog nooit zoveel vergaderd als de afgelopen weken. Dus je kan er donder op zeggen dat dit ook bij Disney het geval is. Het zou dus ook zomaar kunnen dat er op dit moment achter de schermen hard gewerkt wordt om ‘Onward’ eerder op de streamingdienst van de Huismuis te krijgen.

De Britten moeten waarschijnlijk nog veel langer wachten voor zij ‘Onward’ op Disney Plus kunnen bewonderen.