Oscarwinnaar ‘Nomadland’ vanaf vrijdag te zien op Disney Plus Star

nomadland, disney plus star, disney+

‘Nomadland’ was afgelopen zondag de grote winnaar tijdens de Oscaruitreiking in Los Angeles. De populaire film, die aanvankelijk vanaf 25 maart in de Nederlandse bioscopen zou gaan draaien, is vanaf vrijdag 30 april, zonder extra kosten, te zien op Disney Plus Star.

‘Nomadland’ was afgelopen weekend de grote winnaar tijdens de Oscars. De film mocht in totaal drie Oscars in ontvangst nemen. Die van beste film, beste actrice (Frances McDormand) en beste regisseur (Chloé Zhao).

De film won eerder ook al de Gouden Leeuw op het filmfestival in Venetië, de People’s Choice Award op het filmfestival in Toronto, vier Britse BEFTA’s voor beste film, beste actrice, beste regisseur en beste cinematografie en twee Golden Globes voor beste drama en beste regisseur.

‘Nomadland’ werd gefilmd in het Amerikaanse South Dakota, Nevada, Nebraska en California.

In dit artikel:

Plot

Na de sluiting van de gipsmijn in haar woonplaats op het platteland van Nevada, besluit Fern (Frances McDormand) haar busje te pakken en de wijde wereld in te gaan. Als moderne nomade maakt ze kennis met de veerkracht en vindingrijkheid van een ander soort samenleving. In dit verhaal over hoop ontmoet Fern andere nomaden die zich opwerpen als de mentors in haar nieuwe leven in het uitgestrekte en adembenemende landschap van het Amerikaanse westen.

In ‘Nomadland’ zien we de echte nomaden Linda May, Swankie en Bob Wells. Met zorg en inzicht schreef Zhao het scenario, gebaseerd op het boek ‘Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century’ van Jessica Bruder. De rol van Fern wordt vertolkt door een krachtige en authentieke McDormand en David Strathairn speelt de rol van een man waar Fern vriendschap mee sluit.

‘Nomadland’ is een fascinerende ode aan menselijkheid, onafhankelijkheid en avontuur.

Geen extra kosten

Vanaf vrijdag 30 april is ‘Nomadland’, zonder extra kosten, te zien op Disney Plus. Klik hier om je voor slechts € 8,99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of € 89,99 per jaar (2 maanden gratis!) te abonneren op Disney Plus. Heb je al een abonnement? Dan kan je de film hier vinden.

Zie hieronder de trailer van ‘Nomadland’ en een mooie making off van de film.