Oude Disney shorts binnenkort te zien op Disney Plus

Bekijk nu DuckTales op Disney+
Image: ©Disney

Disney heeft bekend gemaakt dat ze een aantal oude shorts opnieuw gaan uitbrengen op Disney Plus.

Disney+ zal vanaf 7 juli beginnen met het uitbrengen van een collectie van 27 onlangs gerestaureerde klassieke korte films van Walt Disney Animation Studios, met iconische sterren als Mickey en Minnie Mouse, Donald Duck, Goofy, Pluto, Chip n ‘ Dale, en de eerste ster van de studio, Oswald the Lucky Rabbit. Dit jaar markeert de honderdste verjaardag van de Walt Disney Animation Studios, die geëerd wordt als onderdeel van de lopende Disney 100-viering.

7 juli

Aquamania (1961):

De enthousiaste waterskiër Goofy wil zijn zoon de fijne kneepjes van de sport bijbrengen en komt per ongeluk terecht in een kampioensrace. Hij ontmoet een ongelukkige octopus en maakt een omweg in een achtbaan op weg naar een onverwachte overwinning.

Bath Day (1946):

Figaro de kat staat centraal, nadat hij een bad heeft gekregen (compleet met lint en parfum) van Minnie Mouse en ontmoet een groep speelse straatkatten. Een bange Figaro wint van zijn rivaal en Minnie beloont hem met nog een bad.

Building a Building (1933):

Mickey bedient een stoomschop op een drukke bouwplaats, waar Minnie lunchpakketten verkoopt en een flirterige Pete de voorman is. Wanneer Pete’s gedrag de grens overschrijdt schiet Mickey Minnie te hulp, wat leidt tot een achtervolging door een stalen skelet van een gebouw en een meeslepende conclusie.

Figaro and Frankie (1947):

Minnie’s kat, Figaro probeert een kattendutje te doen, maar de kanarie (Frankie) staat erop om te zingen. Er ontstaat een ruzie waarbij Frankie’s kooi omvalt. Minnie denkt dat Figaro Frankie heeft opgegeten, maar de vogel is gewoon uit het hok gevlogen. Uiteindelijk redt Figaro Frankie van de hond van de buren en wordt de huiselijke rust hersteld.

Goofy Gymnastics (1949):

Goofy wilt graag fit worden met behulp van enkele halters, optrekstangen en kabelverbreders. Tijdens het proces vernielt hij zijn vloeren, wordt door de kamer geslingerd en valt uit het raam, voordat hij goedkeurend achter de uitsparing van de gespierde man belandt die hij wilde zijn.

The Skeleton Dance (1929):

Een levendig kwartet van kerkhofskeletten komt naar buiten om de hele nacht te spelen en te dansen in deze spookachtige Silly Symphony, op de macabere muziek van Edvard Grieg (bewerking door Carl Stalling). De animatie van Ub Iwerks maakt gebruik van tal van grappen op het kerkhof met dieren en een skeletachtige xylofoon.

11 augustus

Barnyard Olympics (1932):

Mickey en Pete nemen het tegen elkaar op in verschillende sportevenementen (hardlopen, roeien, voltige en finale van een wilde wielerwedstrijd) terwijl het hele boerenerf (inclusief Minnie en Horace Horsecollar) hen blijkt aan te moedigen. Pete neemt zijn toevlucht tot bedrog, maar Mickey wint uiteindelijk.

Donald’s Cousin Gus (1939):

De vraatzuchtige neef van Donald Duck, Gus Goose, komt op bezoek. Wanneer de directe aanpak om van zijn vraatzuchtige huisgast af te komen mislukt, neemt Donald zijn toevlucht tot wanhopige maatregelen om hem te verjagen.

Donald’s Nephews (1938):

Donald probeert kinderpsychologie te oefenen (met een boek genaamd Modern Child Training) op zijn drie bezoekende neefjes – Huey, Dewey en Louie – die graag kattenkwaad uithalen en hun lang lijdende oom Donald voor de gek houden. Het boek heeft weinig invloed op het onrustwekkende trio, dat grote schade aanricht aan Donald en zijn huis.

The Flying Jalopy (1943):

Donald Duck koopt een tweedehands vliegtuig van de sluwe eigenaar Ben Buzzard, die de nietsvermoedende eend verleidt om Ben de begunstigde te maken in geval van een ongeluk. Ben leidt Donald vervolgens op een roekeloze vlucht, in een poging het vliegtuig te laten crashen, zodat hij een fortuin kan verzamelen van Donalds ongeluk.

Goofy and Wilbur (1939):

Goofy lanceert een reeks van zijn eigen solo-tekenfilms met deze inventieve korte film waarin hij samenwerkt met zijn sprinkhaanvriend, Wilbur, om vissen naar zijn net te lokken. Goofy realiseert zich pas hoeveel kwaad Wilbur heeft als het te laat is en komt in actie om te proberen zijn vriend te redden van een onzeker lot met een hongerige kikker.

Mickey’s Steam Roller (1934):

Mickey Mouse bestuurt een stoomwals als zijn onstuimige tweelingneefjes, Morty en Ferdie Fieldmouse, vergezeld van Minnie, voorbij slenteren. Terwijl Mickey met Minnie flirt, kapen de tweelingen de machine en gaan op een pad van vernietiging met Mickey in de achtervolging. Mickey wordt uiteindelijk achtervolgd door de jongens, wat resulteert in een chaotisch maar gelukkig moment.

5-8 september

All Wet (1927):

Hotdogverkoper Oswald neemt een pauze van de dagelijkse sleur en doet zich voor als badmeester om indruk te maken op de mooie strandganger Fanny Cottontail. Wanneer Fanny’s vermeende nood in echte problemen verandert, roeit Oswald te hulp en het paar maakt golven terwijl ze zich een weg terug naar de kust vechten.

Trolley Troubles (1927):

“Trolley Troubles” lanceerde Walt Disney’s Oswald the Lucky Rabbit-tekenfilmserie en toont Oswald als een trolley-conducteur die de zaken op het goede spoor probeert te houden. Onderweg wordt hij geconfronteerd met een hut vol luidruchtige konijnenpassagiers, onmogelijk steile heuvels, een koppige koe, een aanvallende geit en andere obstakels.

Bone Trouble (1940):

Deze eerste officiële Pluto short vindt onze onverschrokken pup op de vlucht na het stelen van een bot van Butch de bulldog en het vinden van toevlucht in een carnaval “Spiegelzaal”. Zijn aanvankelijke angst voor de vervormingen leidt tot een leuk avontuur waarin hij gebruik maakt van de spiegels om Butch af te weren.

Merbabies (1938):

Oceaangolven vormen merbabies die naar een watercircusspeeltuin op de oceaanbodem worden geroepen, waar ze interactie hebben met een parade van zeepaardjes, zeesterren en ander zeeleven, voordat ze verdwijnen in het oppervlak waar ze vandaan kwamen.

Mickey’s Kangaroo (1935):

Mickey en Pluto komen in actie wanneer een Australische vriendin een boksende kangoeroe en haar kind hun kant op stuurt. Pluto springt eerst uit zijn dak als de bezoekers zijn nieuwe hondenhok vernielen en zijn eten opeten, maar Mickey verwelkomt de kans om een ​​bokspartner te hebben. Eind goed, al goed, want ze komen samen als een zeer ongewone uitgebreide familie.

Playful Pluto (1934):

Pluto probeert Mickey te helpen met de voorjaarsschoonmaak en bladeren verzamelen, maar de dag verandert in chaos met de komst van een wervelwind, een lekkende slang met een geheel eigen geest en een vliegeninvasie. Pluto komt in een lastige situatie terecht met een rol vliegenpapier, wat leidt tot enkele van zijn meest memorabele scènes.

Pluto, Junior (1942):

Pluto en Pluto Junior genieten van een lui middagdutje wanneer de speelse pup in de war raakt met een bal, een ballon, een worm, een vogel en een waslijn. Pluto redt zijn zoon uit een hachelijke situatie, raakt daarbij opgehangen, maar weet met een plons te landen.

The Barn Dance (1929):

Minnie Mouse moet kiezen tussen twee danspartners, want de onhandige Mickey concurreert met de meer ervaren Pete voor het plezier van haar gezelschap. Mickey gebruikt ballonnen om zichzelf lichter te maken, maar wordt gepakt en komt te kort.

6 oktober

Camping Out (1934):

Mickey, Minnie, Clarabelle Cow en Horace Horsecollar zijn aan het kamperen en genieten van het buitenleven totdat de komst van een eenzame mug escaleert tot een totale aanval met een leger stekend ongedierte. De kampeerders gaan in de tegenaanval met enkele vindingrijke tegenzetten.

Chips Ahoy (1956):

Hongerige eekhoorns Knabbel en Babbel zijn aan hun laatste eikel toe als ze aan de overkant van het meer een met eikels beladen boom zien die toebehoort aan Donald Duck. Het vindingrijke duo steelt het schip van Donald vanuit een fles en baant zich een weg naar de boom, maar niet zonder inmenging van Donald. Ze halen de wind uit Donalds zeil en lachen uiteindelijk het laatst.

Fiddling Around (1930):

Mickey Mouse toont een breed scala aan uitdrukkingen en emoties (en zelfs sportief lang haar) in deze viooluitvoering. Hij wordt geconfronteerd met een ongezien publiek terwijl hij serieus verschillende stukken speelt, waaronder de Hongaarse dans en de William Tell Ouverture. Walt Disney regisseerde deze film, die ook wel bekend staat als ‘Just Mickey’.

Inferior Decorator (1948):

Donald Duck veroorzaakt problemen wanneer hij in de war raakt met een bij genaamd Spike, die Donalds bloemenbehang probeert te bestuiven. Wanneer Donald Spike in de val lokt met behanglijm, leidt dit tot een sparringwedstrijd tussen de twee. Het hele plan mislukt wanneer Spike weet te ontsnappen en een bijenkorf vol van zijn bijenvrienden inschakelt om wraak te nemen.

Old MacDonald Duck (1941):

Donald Duck komt in het ritme van zijn klusjes op de boerderij, waaronder het voeren van de dieren en het melken van Clementine de koe, maar ontdekt dat er een vlieg in de melk zit.

When the Cat’s Away (1929):

Als Tom Cat weg is, nemen Mickey, Minnie en een groep ondeugende muizen zijn huis over en vermaken ze zich met een verscheidenheid aan muzikale chaos. Mickey en Minnie dansen over de pianotoetsen, gebruiken een wiel van Zwitserse kaas als pianorol en vinden een inventieve nieuwe manier om een ​​grammofoonplaat af te spelen.

Wynken, Blynken and Nod (1938):

Deze uitgebreide Silly Symphony-tekenfilm is een droomachtige fantasie over drie babes die in een klompenboot naar de maan reizen. Onderweg gaan ze op sterren vissen en vangen ze een komeet in hun net om ze door de nachtelijke hemel te trekken. Als er een storm losbarst, glijden ze op een straal naar de aarde en terug in een wieg als een klein slaapkopje.

De nieuwe shorts zullen tussen juli en oktober uitkomen op Disney Plus.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.