Pathé verwijderd live-action film ‘Mulan’ van website

disney, mulan, 26 juli 2020

Mochten er nog mensen zijn die hoop hadden om de nieuwe ‘Mulan’ toch nog in de Nederlandse bioscoop te bewonderen, dan zal die hoop nu wel heel erg klein worden. Pathé heeft de film namelijk van zijn website gehaald.

Klik hier om je voor slechts € 6,99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of € 69,99 per jaar (2 maanden gratis!) te abonneren op Disney Plus. Je kan hiervoor ook op de onderstaande Disney-banner klikken.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Dit lijkt dan ook de bevestiging dat de live-action versie van ‘Mulan’ ook in Nederland niet in de bioscoop te zien zal zijn.

Voorheen was het zo dat als je op Pathé.nl zocht op ‘Mulan’ je de film te zien kreeg met meer informatie en de releasedatum (19 augustus). Dit is nu niet meer het geval. Alleen de originele animatiefilm uit 1998 verschijnt nog als zoekresultaat. Ook staat de nieuwe ‘Mulan’ niet meer bij de te verwachten films.

Disney Plus

‘Mulan’ komt, zoals eerder aangekondigd, rechtstreeks naar Disney Plus als premium-film. Hiervoor zal je tussen de 20 en de 25 euro moeten gaan betalen, bovenop je Disney Plus-abonnement. Voor dit bedrag kan je ‘Mulan’ dan zo vaak kijken als je wilt. De film blijft beschikbaar, zolang je geabonneerd bent op Disney Plus.

Frankrijk

Gerard Lemoine, de eigenaar van bioscoop Cinepal in het Franse Palaiseau, werd het allemaal iets teveel toen hij hoorde dat Disney ‘Mulan’ direct op Disney Plus zou gaan releasen en dus de bioscopen zou gaan overslaan. Ook in Frankrijk is dit namelijk het geval. Lemoine, die de film al maanden aan het promoten is, deelde een video dat hij een reclamebord van ‘Mulan’ vernietigt met een honkbalknuppel.

Zie hieronder de video.