Pixar’s ‘Lightyear’ is vanaf nu te streamen op Disney Plus

lightyear, disney plus, disney+

De nieuwe Disney en Pixar-film ‘Lightyear’ is vanaf nu in IMAX te zien op Disney Plus. De hagelnieuwe titel kwam vandaag om 09:00 uur online op de streamingdienst. 

Disney Plus kost 8,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 89,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Disney-banners.

‘Lightyear’ ging op 15 juni 2022, in tegenstelling tot ‘Turning Red’, ‘Soul’ en ‘Luca’ die direct naar Disney Plus kwamen, in première in de Nederlandse bioscopen.

IMAX Enhanced

MAX Enhanced is een filmformaat dat is ontworpen door het Canadese bedrijf IMAX Corporation. Films kunnen door deze ratio op een veel groter scherm worden weergegeven. Vooral mensen met een projector zullen een behoorlijk verschil zien. Maar de IMAX-beeldverhouding van 1,90:1 zal ook op je televisie een stuk groter zijn dan het typische breedbeeldformaat van 2,35:1. De vervelende zwarte balken zullen zo goed als verdwijnen.

Het formaat is een samenwerking van IMAX en DTS en brengt ook ondersteuning voor ruimtelijk DTS-geluid met zich mee. Dat is een tegenhanger van Dolby Atmos. De IMAX Enhanced-films ondersteunen ook Dolby Vision en Dolby Atmos.

Verhaal

De film ‘Lightyear’ volgt de legendarische Space Ranger Buzz Lightyear, nadat hij is gestrand op een vijandige planeet op 4,2 miljoen lichtjaar van de aarde. Hij moet samen met zijn commandant en hun bemanning een weg terug naar huis proberen te vinden door ruimte en tijd.

Buzz wordt vergezeld door een groep ambitieuze rekruten en zijn charmante robotkat, Sox. De zaken compliceren en de missie wordt bedreigd door de komst van Zurg, een imposante aanwezigheid met een leger meedogenloze robots en een mysterieuze agenda.

De regie van ‘Lightyear’ is in handen van Angus MacLane, Annie Award-winnaar, Pixar-animator en co-regisseur van ‘Finding Dory’ (2016). Galyn Susman (‘Toy Story That Time Forgot’ short) is de producent van de film.

‘Lightyear’ is vanaf nu te zien op Disney Plus.

Bekijk hieronder de trailer.