Poll: 96% Disneyplussers weigert 25 euro te betalen voor ‘Mulan’

mulan, disney

Uit een vandaag gehouden poll op Facebook blijkt dat Disneyplussers in Nederland massaal weigeren om 25 euro neer te tellen voor de nieuwe film ‘Mulan’, mocht deze op Disney Plus in Nederland verschijnen.

Klik hier om je voor slechts € 6,99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of € 69,99 per jaar (2 maanden gratis!) te abonneren op Disney Plus. Je kan hiervoor ook op de onderstaande Disney-banner klikken.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

In totaal gaven 1643 Disney Plus-abonnees antwoord op de vraag:

Ben jij bereid om 30 dollar (ongeveer 25 euro) te betalen om de live-action van ‘Mulan’ premium te kunnen bekijken, als de film in Nederland op Disney Plus komt?

96% (1578 stemmen) van hen antwoordde met ‘nee’. 1,5% (25 stemmen) is wel bereid 25 euro neer te leggen voor de film en 2,5% (40 stemmen) heeft nog geen idee.

De meeste mensen geven als reden aan het ‘veel te duur’ te vinden.

poll, disney plus, mulan
Een van de polls die op Facebook werd gedeeld.

Wereldwijd

Niet alleen in Nederland zijn mensen uitgesproken over het niet te willen betalen van de 30 dollar voor ‘Mulan’. Deze mening lijkt wereldwijd gedragen te worden. Ook op verschillende plekken op Twitter (onder andere IMDb), Facebook en reacties onder artikelen op verschillende websites zijn dezelfde geluiden te horen.

Streamingrelease

Gisteren maakte Disney bekend dat ‘Mulan’ vanaf 4 september in de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en meerdere West-Europese landen op Disney Plus te zien zal zijn. De live-action versie van de animatiefilm uit 1998 wordt als premium rental aangeboden voor $29.99 (ongeveer 25 euro). Voor dit bedrag kan je ‘Mulan’ overigens zo vaak kijken als je wil, de film blijft gewoon beschikbaar zolang je geabonneerd bent.

Nederland

In landen waar Disney Plus niet beschikbaar is en/of waar de bioscopen open zijn, zal ‘Mulan’ gelijktijdig (dus ook op 4 september) in de bioscoop verschijnen en dus niet direct op Disney Plus. De vraag is nu natuurlijk of Nederland hierbij hoort. Disney heeft nog niet specifiek bekendgemaakt welke West-Europese landen er op dit lijstje staan. We zullen dit dus nog even af moeten wachten. Maar aangezien de bioscopen hier open zijn lijkt het waarschijnlijker dat ‘Mulan’ in Nederland gewoon in de bioscoop te zien zal zijn.

Reactie

Wij hebben de Nederlandse tak van Disney gevraagd of ‘Mulan’ in Nederland op Disney Plus verschijnt of gewoon een bioscooprelease krijgt, maar zij konden daar nog geen informatie over delen. Aangezien de film op 4 september hoe dan ook uitkomt, zal deze informatie niet lang op zich laten wachten.

Ook hebben wij Pathé Nederland gevraagd of het al duidelijkheid is of hun ‘Mulan’ vanaf 4 september gaan vertonen op het witte doek, maar ook hier is er nog onduidelijkheid en kregen we niet de informatie waar we op hoopte. We zullen dus echt nog even geduld moeten hebben tot Disney zelf met informatie naar buiten treedt.

Plot

Mulan speelt zich af in China, tijdens de Han-dynastie. Fa Mulan (gespeeld door Liu Yifei), dochter van de oude oorlogsveteraan Fa Zhou, doet zich voor als mannelijke soldaat, om zo de plaats van haar vader in te nemen in het gevecht tegen een invasie van de Hunnen.

Mulan film werd onder andere genomineerd voor een Oscar en meerdere Golden Globes.