Prachtige en ontroerende Wild life documentaire nu te zien op Disney Plus

Wild Life documentaire nu op Disney Plus
Image:ⓒ Disney Plus

Wild Life is een film van de Oscar-winnende filmmakers Chai Vasarhelyi en Jimmy Chin, die ook Free Solo hebben gemaakt. De film volgt het levensverhaal van Kris Tompkins, een natuurbeschermer die samen met haar man Doug Tompkins een groot deel van haar leven heeft gewijd aan het creëren van nationale parken in Chili en Argentinië.

Achtergrond documentaire Wild Life

Doug Tompkins was een succesvolle ondernemer die de oprichter was van The North Face en Esprit, maar die zijn carrière achter zich liet om zich te richten op zijn passie voor de natuur. Kris Tompkins was de CEO van Patagonia, een ander bekend outdoor merk, en ontmoette Doug in Chili, waar ze verliefd werden en trouwden.

Samen kochten ze enorme stukken land op om ze te beschermen tegen ontbossing, mijnbouw en andere bedreigingen. Ze herstelden ook de natuurlijke ecosystemen door uitgestorven of bedreigde diersoorten terug te brengen. Hun doel was om al hun land uiteindelijk terug te geven aan de overheid als nationale parken, zodat iedereen ervan kon genieten.

Profiteer nu met korting op een Disney Plus abonnement

Dit was een uniek en visionair project, dat veel weerstand en wantrouwen opriep bij de lokale bevolking en de media, die hen beschuldigden van imperialisme, terrorisme of erger. De film laat zien hoe Kris en Doug hun droom bleven najagen, ondanks alle obstakels en gevaren.

Noodlottig kajakongeval

Helaas kwam Doug om het leven bij een kajakongeluk in 2015, waardoor Kris alleen achterbleef met hun missie. Maar in plaats van op te geven, besloot ze om door te gaan en hun werk af te maken. Met de hulp van vrienden, collega’s en uiteindelijk ook de Chileense en Argentijnse regeringen, slaagde ze erin om meer dan 14 miljoen hectare land te doneren als nationale parken, de grootste privé-landdonatie in de geschiedenis.

Wild Life een prachtige en ontroerende film

Wild Life is een prachtige en ontroerende film, die niet alleen het verhaal vertelt van een bijzonder koppel, maar ook van de schoonheid en kwetsbaarheid van onze planeet. De film is gefilmd met adembenemende beelden van de landschappen die Kris en Doug hebben beschermd, zoals gletsjers, bergen, bossen en meren.

De film laat ook zien hoe Kris omgaat met haar verdriet en hoe ze haar liefde voor Doug en de natuur levend houdt. Ik vond deze film heel inspirerend omdat het laat zien wat je kunt bereiken als je je hart volgt en je inzet voor een hoger doel. Kris en Doug hebben een ongelooflijke nalatenschap achtergelaten voor de toekomstige generaties en hebben een voorbeeld gesteld voor andere natuurbeschermers. Ik bewonder hun moed, vastberadenheid en generositeit enorm.

Bekijk hieronder de officiële trailer van Wild Life.

Als je wilt weten hoe je in 4 simpele stappen gratis naar Disney Plus kijkt lees dan dit artikel.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.