‘Raya and the Last Dragon’ krijgt op Disney Plus zelfde prijskaartje als ‘Mulan’

raya and the last dragon, disney plus, disney+

De nieuwe Disney-film ‘Raya and the Last Dragon’ zal met VIP-toegang (Premier Access) voor 29,99 dollar op Disney Plus te streamen zijn. Voor Nederland zal dit naar alle waarschijnlijkheid neerkomen op 21,99 euro, net als zijn voorganger ‘Mulan’. 

Disney maakte vorige week tijdens de Investor Call bekend dat ‘Raya and the Last Dragon’ vanaf vrijdag 5 maart via VIP-toegang te zien zal zijn op Disney Plus. Gelijktijdig zal de Disney-film ook in de bioscoop in première gaan.

VIP-toegang

Disney Plus VIP-toegang is een nieuwe manier om nieuwe exclusieve content (zoals films) tegen extra betaling aan te bieden, voordat deze beschikbaar komen voor reguliere abonnementhouders. De films die met VIP-toegang bekeken kunnen worden waren aanvankelijk voor de bioscoop bestemd. ‘Mulan’ was de eerste film die via VIP-toegang in première ging op Disney Plus.

Om ‘Raya and the Last Dragon’ te kunnen aanschaffen op de streamingdienst dien je uiteraard wel al een Disney Plus-abonnement te hebben. Klik hier om je voor slechts € 6,99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of € 69,99 per jaar (2 maanden gratis!) te abonneren op Disney Plus. Zo lang je Disney Plus-abonnement actief is kan je de Disney-film dan bekijken.

De komst van Star gaat echter gepaard met een prijswijziging voor Disney Plus. De dienst zal vanaf 23 februari 2021 € 8.99 per maand en € 89.99 per jaar gaan kosten.

Geen extra kosten

‘Raya and the Last Dragon’ zal na zijn VIP-toegang periode aan de reguliere bibliotheek van Disney Plus worden toegevoegd. Je kan de film dan dus zien via het reguliere Disney Plus-abonnement. Als Disney, net zoals bij ‘Mulan’, een periode van drie maanden aanhoudt, dan zal ‘Raya and the Last Dragon’ op vrijdag 4 juni 2021 op Disney Plus verschijnen. Maar goed, dat is dus even afwachten.

UPDATE 05-02-2021: 

‘Raya and the Last Dragon’ zal vanaf vrijdag 4 juni zonder extra kosten te zien zijn op Disney Plus.

59e film

‘Raya and the Last Dragon’ wordt de 59e film van Walt Disney Animation Studios. De film wordt geregisseerd door Paul Briggs (Frozen 2, Zootropolis en Rapunzel) en Dean Wellins (Moana, Ralph breaks the internet en The Princess and the Frog) en mede geregisseerd door John Ripa (Big hero 6, Moana en Zootropolis).

De film is geproduceerd door Osnat Shurer (Moana en One Man Band) en geschreven door Kiel Murray (Cars 3) en Adele Lim (Crazy Rich Asians).

Plot

‘Raya and the Last Dragon’ speelt zich af in een land genaamd Kumandra, waar vijf verschillende clans het Land van de Draak vormen. De draken zijn echter al lang verdwenen en Kumandra is binnengevallen door een duistere sinistere kracht. Raya (stem Kelly Marie Tran) is een eenzame krijger die een zoektocht start om haar wereld te redden en is vastbesloten om de laatste draak te vinden, die volgens haar de macht heeft om Kumandra te redden.