Releasedatum ‘gratis’ Mulan op Disney Plus onthult

mulan, disney plus, 6 aug

Disney heeft bekendgemaakt wanneer ‘Mulan’ zonder extra kosten beschikbaar komt op Disney Plus. Fans die geen 21,99 euro over hebben voor de live-action film zullen 3 maanden moeten wachten.

‘Mulan’ is namelijk vanaf 4 december 2020 via het reguliere Disney Plus-abonnement te bekijken. Dit blijkt uit een bijgewerkte versie van het de titelpagina op de streamingdienst (zie onder).

Update 30 augustus 2020:

Disney heeft de datum verwijderd van de titelpagina. Of dit een fout betrof of dat de datum klopte maar deze nog niet voor onze ogen bestemd was is niet duidelijk.

Update 2 september 2020:

Disney heeft de datum weer teruggeplaatst. Hiermee gaan wij er vanuit dat ‘Mulan’ vanaf 4 december op Disney Plus te zien is via het reguliere abonnement, zonder extra kosten.

VIP-toegang

VIP-toegang voor ‘Mulan’ is, zoals deze website al eerder meldde, vanaf 4 september beschikbaar voor 21,99 euro. Voor dit bedrag kan je de film eerder zien dan overige Disney Plus-abonnees. Je kan deze VIP-toegang aanschaffen via disneyplus.com (iDeal, Creditcard en PayPal) of via de Disney Plus-app, een zogenaamde ‘in-app purchase’. Bij deze laatste optie kan je ook betalen via de Google Play Store of Apple’s App Store. Beiden techbedrijven pakken hierbij een fee van 30%. Je kan de film vervolgens op alle apparaten bekijken waar Disney Plus beschikbaar op is.

De live-action film, gebaseerd op de originele animatie uit 1998 die , is dus alleen via Disney Plus te bekijken. Je moet dus vanzelfsprekend een Disney Plus-abonnement hebben. Zolang het abonnement actief is, kan je ‘Mulan’ zo vaak kijken als je wil.

Als Disney zijn reguliere releaseschema aanhoudt, zal ‘Mulan’ in Nederland op vrijdag 4 september om 09:00 uur online verschijnen.

Klik hier om je voor slechts € 6,99 per maand (op ieder moment opzegbaar) of € 69,99 per jaar (2 maanden gratis!) te abonneren op Disney Plus. Je kan hiervoor ook op de onderstaande Disney-banner klikken.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Plot

Geprezen filmmaker Niki Caro brengt het epische verhaal van de legendarische krijger van China tot leven in Disney’s Mulan, waarin een heldhaftige jonge vrouw uit liefde voor haar familie en haar land, alles riskeert om een ​​van de grootste krijgers te worden die China ooit heeft gekend.

Wanneer de keizer van China besluit dat één man per gezin moet dienen in het keizerlijke leger, om het land te kunnen verdedigen tegen indringers uit het Noorden, neemt Hua Mulan, de oudste dochter van een respectabele krijger, de in het geheim de plaats van haar zieke vader in.

Gemaskeerd als man, Hua Jun, wordt ze bij elke training getest en gebruikt ze haar innerlijke kracht om haar ware potentie te kunnen omarmen. Het is een epische reis die haar zal veranderen in een krijger en haar het respect zal opleveren voor een dankbare natie …en een trotse vader.

Bekijk hieronder de nieuwe trailer van ‘Mulan’, die op 17 augustus online kwam. Daaronder vind je de featurette.