Releasedatum van ‘Wandavision’ op Disney Plus onthuld?

wandavision, disney plus, 21 september 2020

Is het eerste seizoen van ‘Wandavision’ vanaf november op Disney Plus te zien? Als we de datum in de broncode van de titelpagina op de website van de streamingdienst mogen geloven wel. De Marvel-serie stond aanvankelijk gepland voor december.

Gisteren releaste Disney de trailer van ‘Wandavision’ (zie onder). In de video wordt, tot frustratie van vele fans, geen releastedatum aangekondigd voor de uit zes afleveringen bestaande nieuwe Marvel-serie. We moeten het voorlopig doen met een ‘coming soon’. Of toch niet?

In dit artikel:

Broncode

Als we namelijk de broncode van de titelpagina op de website onder de loep nemen, zien we wel degelijk een releasedatum staan van vrijdag 27 november 2020. Of deze datum daadwerkelijk klopt weten we niet. En ook als hij wel klopt, kan het alsnog veranderen. Disney heeft, zoals gezegd, zelf geen datum bevestigd.

disney, wandavision, release, bron
De broncode van de ‘Wandavision’ landingspagina op de Disney Plus website.

Als we naar dezelfde pagina van het tweede seizoen van The Mandalorian kijken, zien we op dezelfde locatie vrijdag 30 oktober 2020 staan. Deze datum klopt en is door Disney bevestigd. Waarom zou de datum van ‘Wandavision’ dan niet kloppen zou je zeggen. Maar goed, we zullen het even af moeten wachten.

disney, mandalorian, release, bron
De broncode van de ‘The Mandalorian’ (seizoen 2) landingspagina op de Disney Plus website.

December

Op verschillende Amerikaanse websites (hier en hier) en op Twitter wordt er geschreven dat ‘Wandavision’, ondanks alle vertragingen, alsnog in december komt, zoals eerder dit jaar is aangekondigd door Disney zelf. Dit wordt gebaseerd op onder andere deze foto van een Reddit-gebruiker. Naar onze kennis is dit niet nieuw en staat deze datum er al langere tijd, al voor de coronacrisis.

Een ander argument is dat ‘The Mandalorian’ vanaf 30 oktober start. De laatste aflevering van de Star Wars-serie (totaal 8) is waarschijnlijk op 18 december. De vraag is of Disney ‘The Mandalorian’ en ‘Wandavision’ gelijktijdig laat lopen.

We krijgen nu dus eerst ‘Wandavision’ in plaats van ‘The Falcon and the Winter Soldier’. Laatstgenoemde Marvel-titel stond voor augustus op de agenda, maar is door de coronacrisis uitgesteld naar 2021.

Plot

WandaVision van Marvel Studios combineert de klassieke sitcom en het Marvel Cinematic Universe. In deze serie leiden Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany) een ideaal burgerlijk leventje wanneer zij beginnen te vermoeden dat alles niet is wat het lijkt. Deze nieuwe serie wordt geregisseerd door Matt Shakman. De schrijfster is Jac Schaeffer, die ook de nieuwe Marvel-film ‘Black Widow’ voor haar rekening nam.