‘Rio 2’ nu te zien op Disney Plus

RIO 2 nu te zien op Disney Plus
Image: ⓒ Disney Plus

Rio 2 is een kleurrijke en betoverende animatiefilm die het hart van jong en oud verovert. De film is vanaf nu te zien op streamingdienst Disney Plus.

Rio 2, het vervolg op de succesvolle film Rio

Deze geanimeerde komedie-avonturenfilm, uitgebracht in 2014, is het vervolg op de succesvolle film Rio uit 2011. Geregisseerd door Carlos Saldanha en geproduceerd door Blue Sky Studios, neemt Rio 2 de kijkers mee op een spectaculair avontuur vol muziek, humor, en vriendschap. Het vervolg brengt de geliefde personages terug naar het scherm en introduceert ook nieuwe toevoegingen, terwijl ze zich wagen aan een epische reis door het weelderige Amazonegebied.

Profiteer nu met korting op een Disney Plus abonnement

Het verhaal van Rio 2

Het verhaal van Rio 2 begint waar de eerste film eindigde. Blu, de lieve Spix-macaw uit Minnesota (ingesproken door Jesse Eisenberg), leeft nu gelukkig in Rio de Janeiro met zijn liefhebbende eigenaar Linda (Leslie Mann) en hun drie kuikens: Bia, Carla en Tiago. Blu en Jewel (Anne Hathaway), een zeldzame Spix-macaw uit het Amazonegebied, hebben een bloeiende relatie en een gezin gesticht. Terwijl Jewel verlangt naar een leven in het wild, voelt Blu zich meer op zijn gemak in de stad, waar hij zijn menselijke eigenschappen en liefde voor technologie behoudt.

Het lot neemt echter een onverwachte wending wanneer Jewel ontdekt dat er mogelijk nog andere Spix-macaws leven in het Amazonegebied. Vastbesloten om hun soort te redden, besluit het gezin om naar het Amazonegebied te reizen. Blu en zijn gezin worden vergezeld door hun vrienden, waaronder de excentrieke Túlio (Rodrigo Santoro) en de wijze Rafael (George Lopez).

Eenmaal in het Amazonegebied worden ze geconfronteerd met een kleurrijke en diverse cast van wilde dieren, waaronder de stoere papegaai Eduardo (Andy Garcia), de charismatische toucan Nico (Jamie Foxx) en de gekke kameleon Felipe (Will.i.am). Daarnaast komen ze oog in oog te staan met hun grootste bedreiging: Nigel (Jemaine Clement), de kwaadaardige kaketoe die uit is op wraak en vastbesloten is om het geluk van Blu en Jewel te vernietigen.

Als je wilt weten hoe je in 4 simpele stappen gratis naar Disney Plus kijkt lees dan dit artikel.

Belangrijke thema’s

Rio 2 behandelt verschillende belangrijke thema’s die zowel kinderen als volwassenen aanspreken. Een van de belangrijkste thema’s is het belang van familie en identiteit. Blu en Jewel worden geconfronteerd met de uitdaging om een balans te vinden tussen hun eigen persoonlijke behoeften en die van hun kinderen, terwijl ze tegelijkertijd hun ware aard en afkomst ontdekken.

Daarnaast brengt de film belangrijke milieukwesties onder de aandacht, zoals de vernietiging van de natuurlijke habitat en het behoud van bedreigde diersoorten. Het Amazonegebied wordt prachtig in beeld gebracht en fungeert als een kritische achtergrond die het belang benadrukt van het beschermen van de biodiversiteit en het respecteren van de natuurlijke omgeving.

Verbluffende animatie en muziek

De animatie in Rio 2 is verbluffend en zit vol met kleurrijke en levendige beelden van de Braziliaanse regenwouden en exotische dieren. Blue Sky Studios heeft opnieuw een visueel meesterwerk afgeleverd dat jong en oud zal betoveren.

Een ander hoogtepunt van de film is de geweldige muziek. Rio 2 zit boordevol met aanstekelijke muzikale nummers die de Latijns-Amerikaanse sfeer en de vrolijkheid van de film benadrukken. De soundtrack bevat bijdragen van bekende artiesten zoals Bruno Mars, Kristin Chenoweth, en will.i.am.

Bekijk hieronder de officiële trailer van Rio 2.

 

Conclusie

Rio 2 is een vrolijke en boeiende animatiefilm die een hartverwarmend verhaal vertelt over familie, vriendschap en het belang van het beschermen van onze natuurlijke omgeving. Met adembenemende animatie, gedenkwaardige personages en een pakkende soundtrack is Rio 2 een aanrader voor het hele gezin. Het is een avontuurlijke en opbeurende film die zowel jonge kijkers zal vermaken als volwassenen zal raken met zijn thema’s en boodschap. Rio 2 brengt het prachtige Amazonegebied tot leven en herinnert ons aan de schoonheid van de natuur en het belang van het koesteren van ons erfgoed voor toekomstige generaties. Een must-see voor alle liefhebbers van animatiefilms en avonturen!

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.