Seizoen 5 ‘Agents of SHIELD’ per direct terug op Disney Plus

agents of shield, seizoen 5, disney plus, marvel

Seizoen 5 van de populaire Marvel-serie ‘Agents of SHIELD’ is vanaf nu weer te bekijken op Disney Plus. De serie telt, net als zijn voorgangers, 22 afleveringen.

Agents of SHIELD

Agents of SHIELD, die zich afspeelt in het Marvel Cinematic Universe (MCU), begint waar Marvel’s Avengers ophield. Nu het bestaan van superhelden en aliens algemeen bekend is, probeert de wereld om te gaan met deze nieuwe realiteit. Agent Phil Coulson komt weer in actie en heeft het dit keer gemunt op de mysterieuze groep The Rising Tide. Om deze onzichtbare, onbekende vijand op te sporen, heeft hij een kleine gespecialiseerde groep agenten van het wereldwijde vredeshandhaving bureau S.H.I.E.L.D. verzameld. Het team heeft een missie: nieuwe, vreemde en onbekende zaken over heel de wereld onderzoeken en het gewone beschermen tegen het ongewone.

Disney Plus

Seizoen 5 van Agents of SHIELD werd geproduceerd door ABC Studios, Marvel Television en Mutant Enemy Production en ging op 1 december 2017 in première op de Amerikaanse televisiezender ABC.

De serie was tot voor de lancering op 12 november al te zien op Disney Plus in Nederland, maar verdween plots van de radar nadat de service van start ging. Waarom is niet bekend. Agents of SHIELD werd door Nederlanders tijdens de testperiode na Avengers: Infinity War het meest bekeken.

Wanneer Disney seizoen 6 van de Marvel-serie toevoegt aan de de bibliotheek van Disney Plus, is onduidelijk. Inmiddels zijn de opnames van seizoen 7 ook al afgerond. Dit 13 afleveringen tellende seizoen zal aankomende zomer uitgezonden worden op ABC.

Bekijk seizoen 5 van Agents of SHIELD direct op Disney Plus of bekijk hieronder eerst de trailer.