Spider-Man-films met Tobey Maguire nu te zien op Disney Plus

Spider-Man-films met Tobey Maguire nu op Disney Plus
Image:ⓒ Disney

De Spider-Man-films met Tobey Maguire in de hoofdrol zijn na lange tijd beschikbaar op Disney Plus.

In de vroege jaren 2000 waren de Spider-Man-films met acteur Tobey Maguire in de hoofdrol een groot succes. Dit kwam omdat het de eerste Spider-Man-films waren die op het grote doek werden uitgebracht sinds de teleurstellende Spider-Man-film uit 1977. Het publiek was zeer te spreken over de films met Tobey Maguire in de hoofdrol en de fanbase werd alsmaar groter.

Spider Man 1

De eerste film, die in 2002 werd uitgebracht, was een origin-story die het verhaal vertelde van Peter Parker (Tobey Maguire), een gewone tiener die gebeten werd door een radioactieve spin en hierdoor superkrachten kreeg en in Spider-Man transformeert. Het verhaal volgt zijn strijd om deze krachten te begrijpen en te leren gebruiken om de stad te beschermen tegen kwaadaardige schurken zoals de Green Goblin (Norman Osborn).

Bekijk hieronder de officiële trailer van Spider-Man (2002).

Spider-Man 2

De tweede film, uitgebracht in 2004, was nog succesvoller en wordt vaak beschouwd als een van de beste superheldenfilms ooit gemaakt. Het verhaal volgt Peter Parker terwijl hij worstelt met zijn persoonlijke leven en tegelijkertijd probeert de stad te beschermen tegen de opkomende dreiging van Dr. Octopus (Alfred Molina).

Bekijk hieronder de officiële trailer van Spider-Man 2 (2004).

Als je wilt weten hoe je in 4 simpele stappen gratis naar Disney Plus kijkt lees dan dit artikel.

Spider-Man 3

De derde film, uitgebracht in 2007, was minder succesvol dan zijn voorgangers en kreeg gemengde beoordelingen van het publiek. Ondanks de kritiek was de film een commercieel succes en bleef de franchise ongekend geliefd bij fans.

Bekijk hieronder de officiële trailer van Spider-Man 3 (2007).

Tobey Maguire wordt vaak herinnerd als de eerste Spider-Man op het grote scherm en zijn prestaties werden geprezen door critici en fans. Zijn portrettering van Peter Parker als een timide, maar vastberaden held was geloofwaardig en ontroerend. De Spider-Man-films met Tobey Maguire zullen altijd worden herinnerd als een mijlpaal in de geschiedenis van superheldenfilms en een geliefde klassieker voor generaties fans.

Profiteer nu met korting op een Disney Plus abonnement

Tegenwoordig zijn de films beschikbaar op streamingdienst Disney Plus. Hoewel Spider-Man nu onderdeel is van het Marvel Cinematic Universe en een typisch Disney-merk is, was dat in de jaren 2000 nog niet het geval. De bewuste Spider-Man-films werden destijds uitgebracht door Sony en heeft daar ook de rechten van in handen. Er is echter goed nieuws voor fans want de films zijn nu beschikbaar op streamingdienst Disney Plus, samen met de eerste Amazing Spider-Man-film met Andrew Garfield.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.