‘Star Wars: Andor’ komt op 31 augustus naar Disney Plus

star wars andor, disney plus, disney+1

Disney heeft een nieuwe Star Wars-serie aangekondigd, genaamd ‘Andor’. De eerste aflevering is vanaf woensdag 31 augustus exclusief te zien op Disney Plus in Nederland. 

Disney Plus kost 8,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 89,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Disney-banners.

Verhaal

In ‘Andor’, wat zich vijf jaar voor de gebeurtenissen in Rogue One (2016) afspeelt, staat niemand minder dan rebellenspion Cassian Andor centraal. De serie brengt het verhaal naar voren van de ontluikende opstand tegen het rijk en hoe mensen en planeten erbij betrokken raakten. Het is een tijdperk vol gevaar, bedrog en intriges waarin Cassian het pad inslaat dat voorbestemd is om van hem een ​​rebellenheld te maken.

Cast en crew

Diego Luna kruipt opnieuw in de huid van Cassian Andor. Ook zien we Genevieve O’Reilly, Stellan Skarsgård, Adria Arjona, Denise Gough en Kyle Soller terug in de serie.

‘Andor’ is geproduceerd door Lucasfilm en uitvoerend geproduceerd door Kathleen Kennedy, Sanne Wohlenberg, Diego Luna en Michelle Rejwan. Tony Gilroy maakte de serie en is de showrunner.

Afleveringen

De eerste twee (van de in totaal tien) afleveringen van ‘Andor’ zijn vanaf woensdag 31 augustus te zien op Disney Plus in Nederland. Vervolgens verschijnt er wekelijks (eveneens op de woensdagen) een nieuwe episode. De laatste aflevering is op woensdag 26 oktober.

Zie hieronder de teaser trailer.