Studio Ghibli-films niet naar Disney Plus, maar naar HBO Max

spirited away, studio ghibli

Waar twee dagen geleden nog door gamewebsite Polygon werd gemeld dat de films van animatiestudio Studio Ghibli op geen enkele streamingsdienst te zien zullen zijn, is daar nu plots verandering in gekomen. HBO Max heeft aangekondigd dat het de streamingsrechten van de Ghibli-films heeft verworven en deze zullen daarom exclusief op HBO Max te zien zijn volgend jaar. 

De films van animator Hayao Miyazaki waren tot nu alleen beschikbaar op fysieke media, zoals DVD of via de speciale Ghibli-vertoningen in geselecteerde bioscopen. Daar komt nu alsnog verandering in. Naast HBO, HBO Now en HBO Go krijgt nu ook HBO Max het daglicht te zien. Dit maakte Warnermedia, het moederbedrijf van HBO, eerder bekend. HBO Max wordt, net zoals Disney Plus en Netflix, een videostreamingdienst.

De films van studio Ghibli, waaronder Spirited Away, My Neighbor Totoro en Princess Mononoke, zullen in de lente van 2020 (als HBO Max gelanceerd wordt) exclusief op de streamingsdienst te zien zijn.

Disney-fans die de hoop hadden dat de Japanse animatiefilms uiteindelijk op Disney Plus toegevoegd zouden worden, kunnen die voorlopig in de koelkast zetten.

“We zijn verheugd om samen te werken met HBO Max om de complete collectie Studio Ghibli-films aan het streaming publiek in de VS te brengen. Als premium content-merk is HBO Max een ideale thuisbasis voor onze films. Bij de lancering van de dienst, dit voorjaar, kunnen bestaande Ghibli-fans van hun favorieten genieten en dieper de bibliotheek induiken, terwijl een geheel nieuw publiek onze films voor het eerst kan ontdekken”, aldus Koji Hoshino, chairman van Studio Ghibli.