Sundance Film Festival’s ‘Mija’ in september op Disney Plus te zien

mij, disney plus, disney+

De nieuwe documentaire ‘Mija’ zal vanaf vrijdag 16 september op Disney Plus te zien zijn. Dit meldt entertainmentwebsite Variety.  Disney kocht begin dit jaar de wereldwijde distributierechten op van de film. 

Disney Plus kost 8,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 89,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Disney-banners.

Verhaal

‘Mija’ vertelt het verhaal van Doris Muñoz en Jacks Haupt, twee dochters van Mexicaanse immigranten zonder geldige verblijfsvergunning die hun droom najagen om succesvol te worden in de muziekwereld. Dit gaat helaas gepaard met financiële risico’s. Daarnaast wordt er door de familie extra druk op de vrouwen gezet om te slagen en zo uiteindelijk een groene kaart te bemachtigen die de familie stabiliteit zal geven.

Disney Plus

‘Mija’ speelde eerder dit jaar op het Sundance Film Festival, waar het veel lovende recensies kreeg. De documentaire, die 88 minuten duurt, krijgt een korte bioscooprun van een week (van 5 tot 12 augustus 2022) in theaters in New York, Los Angeles en San Francisco. Op deze manier kan het filmdebuut van de Mexicaans-Amerikaanse regisseur Isabel Castro namelijk kans maken op een Oscar. Vervolgens verschijnt ‘Mija’ op vrijdag 16 september op Disney Plus.

Zie hieronder de trailer van ‘Mija’.