Disney’s Plus The Class of ’09 is The Night Agent-concurrent

The Class of '09 binnenkort te zien op Disney Plus
Image:ⓒ Disney

Met FBI-serie The Night Agent heeft Netflix een succesverhaal te pakken. Met The Class of ’09 hoopt streamingdienst Disney Plus dit succes binnenkort te evenaren.

Disney Plus gaat de concurrentie aan met Netflix’s populaire FBI-serie The Night Agent, door hun eigen FBI-serie The Class of ’09 uit te brengen. Terwijl fans van The Night Agent wachten op het tweede seizoen, dat al is bevestigd door de producent, brengt Disney Plus op 10 mei The Class of ’09 uit.

FBI door de tijd heen

In de teaser voor The Class of ’09 wordt al duidelijk dat er zware thema’s zullen worden behandeld, zoals de aard van gerichtheid, menselijkheid en de impact van onze keuzes. De serie speelt zich af over meerdere decennia, vanaf het moment dat de personages worden opgeleid tot het moment dat ze moeten omgaan met de gevolgen van de snelle opkomst van AI in de samenleving.

Profiteer nu met korting op een Disney Plus abonnement

De cast van The Class of ’09

De serie wordt geproduceerd door de Amerikaanse streamingsdiensten FX en Hulu, en heeft een indrukwekkende cast, met onder andere Kate Mara (House of Cards), Brian Tyree Henry (Eternals), Brian J. Smith (Sense8) en Jake McDorman (Watchmen) in de hoofdrollen. Welke rollen zij precies zullen spelen in The Class of ’09 blijft voorlopig een mysterie.

De serie zal veranderingen in het Amerikaanse rechtssysteem behandelen, die worden aangestuurd door de opkomst van AI in de samenleving. De serie gaat dus dieper in op de vraag hoe de mensheid deze veranderingen zal beheren en welke impact dit zal hebben op de samenleving.

Bekijk hieronder de officiële trailer van The Class of ’09.

Wanneer komt The Class of ’09 naar Disney Plus Nederland

Hoewel de serie op 10 mei wordt uitgebracht op FX en Hulu in de VS, is het nog niet duidelijk wanneer de serie beschikbaar zal zijn in België en Nederland op streamingdienst Disney Plus. Het is gebruikelijk dat Disney Plus de serie op dezelfde dag beschikbaar maakt in alle landen waarin de streamingdienst beschikbaar is, maar hierover is nog geen officiële aankondiging gedaan.

Met hun eigen FBI-serie The Class of ’09 hoopt Disney Plus het succes van Netflix’s The Night Agent te evenaren. Of de serie inderdaad hetzelfde succes zal behalen, zal de tijd moeten uitwijzen. Maar met de combinatie van zware thema’s, een sterke cast en een interessant verhaal, lijkt The Class of ’09 veel potentie te hebben om een hit te worden op Disney Plus.

Streamen via Disney Plus

Alle seizoenen en afleveringen zijn beschikbaar om te bekijken op Disney Plus. Wil je bingewatchen? Abonneer je dan op streamingdienst Disney Plus. Als je wilt weten hoe je in 4 simpele stappen gratis naar Disney Plus kijkt lees dan dit artikel.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.