‘The Dropout’ met 3 afleveringen in première op Disney Plus

the dropout, disney plus, disney+

De nieuwe dramaserie ‘The Dropout’ gaat wereldwijd op donderdag 3 maart met 3 afleveringen in première op Disney Plus en Hulu. Dit heeft Disney bekendgemaakt. 

Disney Plus kost 8,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 89,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Disney-banners.

Geld. Romantiek. Tragedie. Teleurstelling. Hulu’s Original ‘The Dropout’ vertelt het waargebeurde verhaal van Elizabeth Holmes en haar bedrijf Theranos. Een ongelooflijk verhaal over ambitie en roem wat vreselijk mis gaat. Hoe kon ’s werelds jongste zelfgemaakte vrouwelijke miljardair alles in een oogwenk verliezen?

Verhaal

Theranos was een gezondheidstechnologiebedrijf dat beweerde een revolutionaire bloedtest te ontwikkelen voor het aantonen van een grote verscheidenheid aan resultaten, met maar een geringe hoeveelheid bloed afkomstig uit een vingerprik. Gebaseerd op een waardeschatting van de onderneming op 9 miljard euro werd eigenares Holmes in 2015 door Forbes benoemd tot de jongste en rijkste selfmade vrouwelijke miljardair in Amerika.

Uiteindelijk slaagde Theranos er niet in om de bloedtest nauwkeurig en veilig genoeg te maken. De onderneming werd in september 2018 opgeheven.

Theranos werd beschuldigd van fraude en misleiding van investeerders. In 2018 spande de SEC een rechtszaak aan tegen eigenares Holmes. Begin januari 2022 achtte een jury haar schuldig aan vier van de elf ten laste gelegde feiten in deze zaak. Holmes riskeert nu een gevangenisstraf van maximaal 20 jaar.

Cast

Amanda Seyfried (‘Les Misérables’ / ‘Mamma Mia!’) speelt de rol van Elizabeth Holmes. Naveen Andrews (‘The English Patient’ / ‘Lost’) kruipt in de huid van Sunny Balwani, de chief operating officer van Theranos waarmee Holmes een relatie heeft.

Verder zien we ook Utkarsh Ambudkar, Kate Burton, Stephen Fry, Michel Gill, LisaGay Hamilton, William H. Macy, Elizabeth Marvel, Laurie Metcalf, Dylan Minnette, Alan Ruck, Sam Waterson en Michaela Watkins.

‘The Dropout’ is geproduceerd door 20th Television, Searchlight Television en Semi-Formal Productions.

Uitzendschema ‘The Dropout’ Disney Plus

Aflevering 1 – donderdag 3 maart 2022
Aflevering 2 – donderdag 3 maart 2022
Aflevering 3 – donderdag 3 maart 2022
Aflevering 4 – donderdag 10 maart 2022
Aflevering 5 – donderdag 17 maart 2022
Aflevering 6 – donderdag 24 maart 2022
Aflevering 7 – donderdag 31 maart 2022

Nieuwe afleveringen verschijnen op donderdagen om 09:00 uur op Disney Plus.

Zie hieronder de trailer van ‘The Dropout’.