‘The Little Mermaid’ vanaf nu te zien op Disney Plus

The Little Mermaid vanaf nu te zien op Disney Plus
Image: ⓒ Disney

Eindelijk! The Little Mermaid is vanaf vandaag te zien op streamingdienst Disney Plus. The Little Mermaid is een adembenemende live-action bewerking van de geliefde animatieklassieker van Disney. 

De film, die op 24 mei 2023 in de bioscoop werd uitgebracht, volgt het verhaal van een jonge zeemeermin die haar hart volgt om te ervaren hoe het leven aan land is. In deze film sluit de zeemeermin een deal met een boosaardige zeeheks, maar haar leven komt daardoor in gevaar. De film is geregisseerd door Rob Marshall en geproduceerd door Marc Platt, Lin-Manuel Miranda, John DeLuca en Rob Marshall.

Profiteer nu met korting op een Disney Plus abonnement

The Little Mermaid: het verhaal

In de live-action versie van The Little Mermaid volgt het verhaal zeemeerminprinses Ariel die gefascineerd is door de menselijke wereld. Tijdens een van haar bezoeken aan de oppervlakte, die verboden zijn door haar controlerende vader, Koning Triton, wordt ze verliefd op een menselijke prins, prins Eric. Vastbesloten om bij haar nieuwe liefde te zijn, sluit Ariel een gevaarlijke deal met de zeeheks Ursula om drie dagen mens te worden. Maar wanneer de plannen mislukken voor de sterrenkruisende geliefden, moet de koning het ultieme offer brengen voor zijn dochter. De film is een visueel spektakel met prachtige cinematografie en levendige kleuren.

Muziek

De muziek voor de originele animatiefilm The Little Mermaid uit 1989 werd gecomponeerd door Alan Menken. Hij is een bekende Amerikaanse componist, pianist, muziekregisseur en platenproducent, vooral bekend om zijn liedjes voor films geproduceerd door Walt Disney Animation Studios. Menken’s muziek voor The Little Mermaid (1989), Beauty and the Beast (1991), Aladdin (1992) en Pocahontas (1995) heeft hem elk twee Academy Awards opgeleverd. Hij heeft ook de liedjes gecomponeerd voor Little Shop of Horrors (1986), Newsies (1992), The Hunchback of Notre Dame (1996), Hercules (1997), Home on the Range (2004), Enchanted (2007), Tangled (2010) en Disenchanted (2022).

The Little Mermaid voor alle leeftijden

The Little Mermaid is een film voor alle leeftijden en biedt een mix van fantasy, kids, musical en romance. Het verhaal is gebaseerd op het sprookje van Hans Christian Andersen en brengt de personages tot leven met meeslepende verhaallijnen en scherpe dialogen.

De muziek van Alan Menken en de liedteksten van Howard Ashman en Lin-Manuel Miranda voegen nog meer magie toe aan deze betoverende film. Mis deze kans niet om dit klassieke verhaal opnieuw te beleven in een adembenemende live-action bewerking.

Bekijk hier de officiële trailer van The Little Mermaid.

Cast

De cast van The Little Mermaid bestaat uit getalenteerde acteurs met Halle Bailey als Ariel, Jonah Hauer-King als Prins Eric, Melissa McCarthy als Ursula, Javier Bardem als Koning Triton, Noma Dumezweni als De Koningin, Art Malik als Sir Grimsby, Daveed Diggs als de stem van Sebastian, Jacob Tremblay als de stem van Flounder en Awkwafina als de stem van Scuttle. Elk van deze acteurs brengt hun unieke talenten en vaardigheden naar hun rollen om deze klassieke personages tot leven te brengen.

Als je wilt weten hoe je in 4 simpele stappen gratis naar Disney Plus kijkt lees dan dit artikel.

Disney+ kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.