‘The Patient’ met Steve Carell vanaf 30 november te zien op Disney Plus

the patient, disney plus, disney+
Image: ⓒ Disney

Woensdag 30 november 2022 krijgen we een hagelnieuwe Hulu Original op Disney Plus in Nederland: ‘The Patient’. In de FX-serie zien we Steve Carell in de hoofdrol.  

Disney Plus kost 8,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 89,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Disney-banners.

In dit artikel:

Verhaal

‘The Patient’ vertelt het verhaal van therapeut Alan Strauss (Steve Carell), die gevangen wordt gehouden door een patiënt, Sam Fortner (Domhnall Gleeson). Sam openbaart zichzelf als een seriemoordenaar en heeft een zeer ongebruikelijke therapeutische vraag aan Alan: zijn moordlustige neigingen in bedwang houden.

Om te overleven moet Sam de geest van Alan zien te temmen. Echter weigert Sam kritieke onderwerpen te bespreken, zoals zijn moeder Candace (Linda Emond).

Alan, alleen in gevangenschap, graaft vervolgens zijn eigen verleden op door herinneringen aan zijn oude therapeut, Charlie (David Alan Grier). Ook worstelt hij met golven van zijn eigen onderdrukte problemen, de recente dood van zijn vrouw Beth (Laura Niemi) en de pijnlijke vervreemding van zijn religieuze zoon, Ezra (Andrew Leeds).

In de loop van zijn gevangenschap ontdekt Alan niet alleen hoe diep Sam’s dwang zit, maar ook hoeveel werk hij moet doen om de kloof in zijn eigen familie te herstellen. Nu de tijd opraakt, vecht Alan wanhopig om Sam te stoppen voordat Alan medeplichtig wordt aan Sams moorden of erger nog, zelf een doelwit wordt.

Afleveringen

‘The Patient’ telt in totaal tien afleveringen, die naar alle waarschijnlijkheid allemaal vanaf woensdag 30 november te zien zullen zijn op Disney Plus. Op IMDb krijgt de door FX geproduceerde serie een 7,1, dus wij denken dat 30 november zeker een datum is om in je agenda te markeren.

Bekijk hieronder de trailer en inside look van ‘The Patient’.