The Pope Answers nu op Disney Plus

The Pope answers te zien op Disney Plus
Image: ⓒ Disney

In de documentaire The Pope Answers praat paus Franciscus in Rome met tien jonge mensen van over de hele wereld over de zorgen die zij hebben.

The Pope Answers

Tien jonge mensen van over de hele wereld komen samen in Rome met paus Franciscus om te praten over de zorgen van hun generatie. Ze wachten op een ongekende ontmoeting, een persoonlijk gesprek en een uniek evenement. Tijdens het gesprek, dat geleid wordt door de eigen vragen van de jongeren, buigen ze zich over kwesties die spelen bij de jeugd van tegenwoordig, zoals migratie, seksualiteit, genderidentiteit en godsdienstvrijheid.

Profiteer nu met korting op een Disney Plus abonnement

Achtergrond jongeren

De jongeren zijn afkomstig uit verschillende landen en culturen, en hebben elk hun eigen unieke perspectief op de wereld. Ze zijn verenigd door hun zorgen over de toekomst en hun wens om verandering teweeg te brengen. Ze zien dit evenement als een kans om hun stem te laten horen en om bij te dragen aan een wereld die eerlijker, rechtvaardiger en inclusiever is.

Paus Franciscus is ook enthousiast over deze ontmoeting en ziet het als een belangrijk moment om naar jongeren te luisteren en hun perspectieven te begrijpen. Hij begrijpt dat jongeren van vandaag de dag te maken hebben met tal van uitdagingen en hij hoopt dat dit gesprek zal bijdragen aan een beter begrip van deze kwesties en hoe we ze kunnen aanpakken.

Bekijk hieronder de trailer van de bijna 1,5u durende documentaire The Pope Answers.

Belangrijke onderwerpen

Het gesprek zelf is open en eerlijk. De jongeren stellen vragen en delen hun perspectieven, terwijl paus Franciscus luistert en antwoord geeft. Het gesprek gaat over een breed scala aan onderwerpen, van migratie en genderidentiteit tot religieuze vrijheid. De jongeren zijn gepassioneerd en geëngageerd, en hun bijdragen aan het gesprek zijn inspirerend.

Na afloop van het evenement zijn de jongeren gemotiveerd en geïnspireerd om verder te gaan met hun werk voor verandering. Ze zijn dankbaar voor de kans die ze hebben gehad om te spreken met paus Franciscus en om hun stem te laten horen op zo’n hoog niveau. Ze zijn vastbesloten om verder te gaan met hun werk en om bij te dragen aan een betere toekomst voor alle jongeren over de hele wereld.

Wil je weten hoe je gratis naar Disney Plus kijkt? Lees dan dit artikel.

Disney Plus kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.