TIP! Dit zijn de meest gestreamde series op Ziggo

ziggo, series, streamen

Ben jij een echte seriefanaat die de ene serie na de andere verslindt? Ook Ziggo staat vol met goede en spannende series om te kijken. We tippen de meest gestreamde series, die jou voorlopig aan de buis gekluisterd houden.

  1. Chapelwaite

Deze zenuwslopende horror/mystery serie is gebaseerd op het korte verhaal Jerusalem’s Lot van niemand minder dan Stephen King. De hoofdrol is voor Adrien Brody, die je kunt kennen van zijn Oscarwinnende rol in The Pianist of meer recent als Luca Changretta in het vierde seizoen van hitserie Peaky Blinders.

Het is het jaar 1850. Kapitein Charles Boone (Adrien Brody) erft van een oudoom een landhuis en houtzagerij in het stadje Preacher’s Corners in Maine. Als zijn vrouw op zee overlijdt, verhuist hij met zijn drie jonge kinderen naar Preacher’s Corners, waar zijn familie vandaan komt. Hier hebben de Boone’s het niet makkelijk. Ze worden namelijk met de nek aangekeken door de wereldvreemde en zeer bijgelovige inwoners.

De Boone’s ontmoeten Rebecca Morgan, een schrijfster die hoopt op een doorbraak. Ze ontfermt zich over de kinderen en helpt hen het verlies van hun moeder te verwerken. In werkelijkheid heeft zij echter een dubbele agenda. Zij ziet in de Boone’s namelijk hét verhaal waar ze wel eens haar grote doorbraak mee zou kunnen hebben. Rebecca groeit echter steeds meer naar de kinderen toe en krijgt gevoelens voor Charles.

Ondertussen wordt de sfeer steeds grimmiger in Preacher’s Corners. Charles ontdekt stukje bij beetje dat de inwoners nare ervaringen hebben gehad met zijn tante, oudoom en neef en ze daarom zo’n hekel hebben aan hem en zijn gezin. Charles duikt zijn familiegeschiedenis in om erachter te komen wat er is gebeurd. Hierdoor raken hij en zijn gezin steeds meer verstrikt in een web van geheimen. Geheimen die hun levens op het spel zetten.

Lees ook: Top 30 beste series op Disney Plus

  1. Godfather of Harlem

In het waargebeurde The Godfather of Harlem schittert Oscarwinnaar Forest Whitaker (The Last King of Scotland) als de gevreesde misdaadbaas Bumpy Johnson. Hij heeft een straf van tien jaar uitgezeten en keert terug naar de wijk waar hij het voorheen voor het zeggen had. De wijk is inmiddels in handen van een Genovese misdaadfamilie uit Italië.

Dit laat Bumpy natuurlijk niet over zijn kant gaan. Hij is vastbesloten om de macht in de wijk terug te grijpen, wat er ook voor nodig is. Dit mondt uit in een bloederige strijd met de Italianen, waarbij niets of niemand gespaard wordt. Bumpy brengt zelfs zijn eigen familie in gevaar. Bij zijn strijd krijgt Bumpy hulp uit onverwachte hoek van de radicale predikant Malcolm X.

Hoe Bumpy’s strijd afloopt, laat nog even op zich wachten. Er staan inmiddels twee seizoenen met 21 afleveringen op Ziggo en een derde is in aantocht. Het is nog niet bekend wanneer het derde seizoen op Ziggo te zien is.

Tip: Kun jij niet wachten om deze gave series te zien? Met een internet abonnement van Ziggo stream je deze en andere topseries supersnel op al je devices.

  1. City on a Hill

De misdaadserie City on a Hill speelt zich af in het grimmige Boston van de jaren negentig van de vorige eeuw. Een tijd waarin racisme, misdaad, corruptie en geweld hoogtij vierden. We volgen Decourcy Ward, een ambitieuze Afro-Amerikaanse openbaar aanklager, die schoon schip wil maken in de stad.

Om schot in de zaak te krijgen, gaat Ward samenwerken met FBI-agent Jackie Rohr (gespeeld door Kevin Bacon). Rohr is zelf corrupt en neemt het niet zo nauw met de regels. Het is hem er alles aan gelegen om alles bij het oude te houden, omdat hij daar zelf belang bij heeft. Het onwaarschijnlijke duo gaat de strijd aan met een familie van gewapende autodieven. Dit leidt tot een zaak die het falende rechtssysteem op zijn grondvesten doet schudden. City on a Hill wordt ook wel vergeleken met de HBO-hitserie The Wire. Dat belooft dus wat.

Kijk op de website van Ziggo voor meer movies en series on demand.