TIP! Donald Duck brengt quiz en moppen naar Google Assistent

disney, donald duck, google assistant

Het is nu mogelijk om via de Google Assistent met het Donald Duck Weekblad te praten. Gebruikers kunnen de dienst oproepen en een quiz spelen of moppen en raadsels aanvragen. Er zullen later meer functies aan de dienst worden toegevoegd.

Gebruikers kunnen de dienst oproepen door “Hey Google, ik wil praten met
De Donald Duck’’ in te spreken in de buurt van een Google Home speaker of de Google Assistent op iOS en Android. Vervolgens kan er gekozen worden tussen een kennisquiz over Duckstad en de Moppentrommel. De quiz is zo ingericht, dat je deze alleen of met de hele familie kunt spelen. KrisKwis (de quizmaster uit Duckworld) is de host van de voice service en verwelkomt spelers in de spraak gestuurde applicatie. De moppen en raadsels hebben allemaal betrekking op de Donald Duck.

De functie is voor het blad belangrijk om relevant te blijven op technologisch gebied. “Kinderen worden meer ‘digital – savy’, op een steeds jongere leeftijd. Voor Donald Duck Weekblad is het belangrijk om relevant te blijven op dat vlak, zonder de core uit het oog te verlezen: het Donald Duck Weekblad en de pockets”, laat marketing manager Marjolijn Hoffmans weten.