Top 10 klassiekers op Disney Plus

top 10 Disney klassiekers
Beeld: The Walt Disney Company.

Natuurlijk zijn alle nieuwe ontwikkelingen in de filmwereld fantastisch. De animaties worden steeds mooier, 3D wordt 4D, en ga zo maar door. Maar toen wij Disney+ opende maakten onze harten even een sprongetje toen we al die oude klassiekers voorbij zagen komen. Ze nemen je weer helemaal terug naar jou kinderjaren. Je bent tenslotte nooit te oud voor Disney! Daarom zorgen wij voor wat jeugdsentiment met deze top 10 Disney klassiekers die op Disney Plus te vinden zijn, zodat jij als Disneyplusser weer even helemaal kind kan zijn!

10. De Kleine Zeemeermin


Ik heb aardig wat keren dubbel gelegen om de franse krab Sebastiaan. Ariel, de ondeugende zeemeermin, negeert het advies van haar vader en maakt een afspraak met een zeeheks, ze ruilt haar stem in voor benen. Kan ze ook het hart van een prins winnen?

9. Assepoester


Speciaal voor alle prinsesjes onder ons, hoewel bij mij vooral de boze stiefzusjes bij zijn gebleven. Met een zwaai van haar toverstokje vormt Assepoesters petemoei, een goede fee, Asspepoesters vodden om tot een beeldschone baljurk. Is ze klaar voor haar sprookjesachtige avond?

8. Dombo

Door de nieuwe live-action Dumbo die dit jaar uitkwam heeft de film weer aan populariteit gewonnen. Er is in die versie gekozen voor een andere verhaallijn. De klassieker gaat namelijk over het inspirerende verhaal van een dappere babyolifant die, met behulp an zijn slimme vriend Timmie, met zijn grote oren tot grote hoogte stijgt.

7. Bambi

We kennen allemaal het fragment wel waarop Bambi zich op glad ijs bevind, een klassieker. Bambi gaat met zijn vrienden Stampertje en Bloempje de wonderen van het bos verkennen…en zijn lot vervullen als prins van het bos.

6. Aladdin

Altijd fijn om je even in oosterse sferen onder te dompelen. Aladdin en prinses Jasmine vechten tegen de kwade tovenaar Jafar. Aladdin leert in zichzelf te geloven met de hulp van een komische geest…en drie wensen die alles kunnen veranderen.

5. Jungle Boek

Wie kan de liedjes niet meezingen? ’Als je van van, beren leren kan, van slimme beren leren kan!’. Mowgli gaat door de jungle naar het mensendorp samen met Bagheera de panter. Onderweg ontmoet hij beer Baloe. Hij leert Mowgli ‘The Beer Necessities’ van het leven en de betekenis van vriendschap.

4. Sneeuwwitje

Het vlaggenschip van Disney, de allereerste avondvullende animatiefilm die Disney uitbracht. Bron: Wikipedia.
Sneeuwwitje wint het hart van de Zeven Dwergen en wint van de kwaadaardige Koningin in de film die het begin was van Disneys animatie nalatenschap.

3. Peter Pan

Wendy en haar broers beleven fantastische avonturen met de held uit hun verhaaltjes voor het slapengaan, Peter pan. Wat wilde ik vroeger graag Peter Pan zijn en nooit opgroeien!

2. Belle en het Beest

Kom… èr… bij! Deze mag natuurlijk niet ontbreken in de top-10 Disney klassiekers. De eerste animatiefilm die een Oscar-nominatie voor beste film kreeg. Iedereen weet natuurlijk allang hoe die afloopt, maar wij gaan hem toch weer kijken.

1. The Lion King

Need i say more?! Voor ons de absolute nummer 1 in de top 10 klassiekers op Disney Plus. Wij van Disneyplusser hebben de musical ook gezien, maar er kan toch niks tegen de handgetekende originele film op. Pak de tissues maar uit de kast, want Mufasa gaat nog steeds dood. Er is wel leuk nieuws, de nieuwe live-action Lion King die nu nog in de bioscopen draait komt ook naar Disney Plus.

Het volledige aanbod van Disney Plus vindt je op onze volledige aanbod pagina.