Top 5 titels voor 80’s kids op Disney Plus!

Disney+ Honey, I Shrunk The Kids
Foto: The Walt Disney Company.

Had jij vroeger een walkman of herinner jij je de doelpunten van Gullit en Van Basten nog? Dan kom jij vast uit de jaren ’80 en dan komen deze titels je vast bekend voor! Speciaal voor jou als 80’s kid maakte Disneyplusser een top 5 van de beste titels uit de jaren 80, allemaal beschikbaar op Disney Plus.

1. Honey, I shrunk the kids

Ik lieg niet als ik zeg dat ik deze film vroeger meer dan 10 keer bekeken heb! Een paar kinderen worden door een vreemde professor verkleind worden tot enkele millimeters. Ze moeten terug het huis in, door hun eigen achtertuin. Tijdens deze reis komen ze allerlei insecten tegen en moeten ze dealen met een watersprinkler en grasmaaier.

2. Star Wars: The Empire Strikes Back

We waren maar wat blij toen het tweede deel van deze epische space-opera-filmserie werd aangekondigd. In dit spetterende vervolg op Star Wars vechten de rebellen moedig verder tegen het Rijk en wordt Luke Skywalker getraind tot Jedi.

3. De speurneuzen

Deze 26e lange tekenfilm van Disney vertelt het verhaal van Olivia, wiens vader op de dag van haar verjaardag wordt ontvoerd. Ze roept de hulp in van detective Basil en zijn assistent dokter Watson. Ze komen erachter dat professor Ratbout hem ontvoerd heeft. Lukt het hen de vader te redden?

4. Chip ’n Dale Rescue Rangers

Nostalgie van de bovenste plank! Chip ’n Dale, oftwel Knabbel en babbel in mijn tijd. Twee trouwe makkers runnen een detectivebedrijf. Ze verslaan elke vijand en zijn slim genoeg zijn om elk raadsel op te lossen.

5. Ducktales

Elke vrijdag zat ik bij de brievenbus te wachten tot de nieuwe Donald Duck op de mat viel. Om de tijd te doden keek ik Ducktales, en dat was geen straf! Het eerste seizoen ging vooral om de vele reizen die Oom Dagobert maakt om nog meer geld bij elkaar te krijgen.

Heb jij onze top 10 klassiekers op Disney Plus al gezien?