Nieuw seizoen op komst van ‘Percy Jackson And The Olympians’

Percy Jackson And The Olympians
© Disney

Disney heeft bekend gemaakt dat de populaire serie ‘Percy Jackson And The Olympians’ binnenkort een tweede seizoen gaat krijgen. 

Verhaal van ‘Percy Jackson And The Olympians’

‘Percy Jackson and the Olympians’ vertelt het fantastische verhaal van een 12-jarige moderne halfgod, Percy Jackson, die net aan zijn nieuwe goddelijke krachten begint te wennen wanneer de god Zeus hem ervan beschuldigt zijn meesterbliksemschicht te hebben gestolen. Met de hulp van zijn vrienden Grover en Annabeth moet Percy aan het grootste avontuur van zijn leven beginnen om de bliksemschicht te vinden en de orde in Olympus te herstellen.

Klik hier om Percy Jackson And The Olympians direct te gaan streamen

Groot succes

Het hoofd van Disney Branded Television, Ayo Davis, had het volgende te zeggen over het succes van de serie: ”De serie prikkelde de verbeelding van kijkers over de hele wereld. We zijn blij om aan seizoen twee te beginnen met Rick Riordan, onze fantastische partners bij 20th Television, en de uitzonderlijke cast en crew die dit verhaal tot leven brengt.”

Ook de schrijver van de originele boeken en de serie, Rick Riordan, had nog een boodschap voor de fans: ”Ik kan niet wachten om het volgende seizoen van Percy Jackson naar Disney Plus te brengen! Alle hens aan dek, halfgoden. We gaan richting de Zee der Monsters.”

De serie was een van de top 5 seizoenspremières van 2023, waarbij de eerste aflevering in de eerste drie weken 26,2 miljoen keer bekeken werd. Op sociale media werd de hashtag #percyjackson de afgelopen 30 dagen ruim 1 miljard keer bekeken terwijl de accounts van de serie in totaal 4,6 miljoen volgers hebben verzameld.

Het domino-effect van het succes van ‘Percy Jackson and the Olympians’ heeft zich verder voortgezet bij de uitgeverij van Disney Hyperion, waarbij de ‘Percy Jackson’-boeken na het debuut van de serie terugkeren naar de #1-positie op de New York Times Bestseller-lijst voor Middle Grade-series.

Het tweede seizoen van ‘Percy Jackson And The Olympians’ zal binnenkort te zien zijn op Disney Plus.

Wil je weten wat er allemaal nog meer te zien is op Disney Plus? Check dan hier het volledige aanbod.

Disney Plus kost 10,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 109,90 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven- of onderstaande Disney-banners.