Verdwijnen Disney Channel en Disney XD met de komst van Disney Plus?

disney channel, logo
Foto: Disney.

Dat Disney stevig aan het uitpakken is om de streamingsdienst Disney Plus stevig in de markt te zetten was al duidelijk. In steeds meer landen moeten daar nu zelfs Disney-televisiekanalen voor wijken. Onder andere Disney Channel wordt in Australië en Nieuw-Zeeland van de buis gehaald om plaats maken voor Disney Plus. Moeten wij in Nederland ook afscheid nemen van Disney Channel en Disney XD?

Naast Disney Channel zal in Nieuw-Zeeland per 30 november ook Disney Junior verdwijnen. Eerder dit jaar werd in Nieuw-Zeeland en Australië ook al Disney XD geslachtofferd.

Europa

Ook in Europa haalt Disney de bezem door het kanalenaanbod. Vorige maand werd bij betaalzender Sky in Duitsland Disney’s Cinematic channel verwijderd. Ook bij Sky in Oostenrijk, Zwitserland en Italië is Disney begonnen met het verwijderen van Disney- kanalen. Vorig jaar stopte Disney XD al met uitzenden in België.

In Nederland hoeven wij ons voorlopig geen zorgen te maken. Zowel Disney Channel als Disney XD (op Veronica) blijven actief. Dit bevestigt een woordvoerder van Disney aan Disneyplusser. Het Disney Junior-kanaal is per 1 april gestopt met uitzenden in Nederland.