Vervolg op Vaiana/Moana naar verluidt in ontwikkeling bij Disney

disney-moana-maui-vaiana
Beeld: Disney.

Goed nieuws voor de fans van Vaiana (officiële naam Moana). Volgens entertainmentwebsite We Got This Covered werkt Disney aan een vervolg op de succesvolle animatiefilm. 

Veel details zijn er niet en Disney heeft het nieuws zelf ook nog niet bevestigd. Wel schrijft de website dat Dwayne “The Rock” Johnson en Auli’i Cravalho weer in de rol duiken van Maui en Vaiana. Onduidelijk is dus ook nog of Vaiana 2 direct naar Disney Plus komt of eerst de bioscopen in gaat en wanneer dit precies zal zijn.

Vaiana werd in 2016 uitgebracht. De animatiefilm was een groot succes en bracht 643 miljoen dollar in het laatje bij Disney. Ook won Vaiana twee Academy Awards (beste animatiefilm en beste originele nummer ‘How far i’ll go’).

Plot

Heb je de film nog niet gezien? Vaiana vertelt het verhaal over Prinses Vaiana, die de dochter is van het opperhoofd van haar stam. Zij komt uit een bekende familie van zeevaarders. Samen met haar held, de halfgod Maui, zet ze koers naar een legendarisch eiland. Tijdens de reis worstelen ze met de verraderlijke oceaan en alles wat zich onder het wateroppervlak verbergt en leren ze waar echte vriendschap toe kan leiden.

Bekijk hieronder de trailer.