Viaplay Formule 1: Mol en Plooij nog niet in contact met NENT

formule 1, 1-11

De Formule 1 verdwijnt bij Ziggo en komt vanaf het nieuwe seizoen (2022) naar de nieuwe streamingdienst Viaplay. Of commentator Olav Mol en pitreporter Jack Plooij ook meeverhuizen is nog allerminst zeker. Beiden heren hebben nog steeds contact gehad met de Nordic Entertainment Group (NENT), het moederbedrijf van de service.

Toen we een aantal weken geleden lazen dat er al gesprekken liepen tussen verschillende partijen dachten veel mensen waarschijnlijk dat dat met Mol en Plooij zouden moeten zijn. Niets is echter minder waar. “Zoals we nu hier zitten, met nog zes races te gaan, is er nog geen contact geweest met NENT. We hebben nog niemand gesproken, Olav en ik niet”, aldus Plooij in een interview met Motorsport (zie link onder).

Nieuw talent

NENT-topman Peter Nørrelund zei eerder dat het gezelschap dat de Formule 1 volgend seizoen moet gaan aankleden een mengeling zal gaan worden van ‘ervaren mensen en nieuw opkomend talent’. Dat er nog steeds geen contact is tussen beiden kampen zou kunnen betekenen dat er op Viaplay geen ruimte is voor de huidige commentator en pitreporter.

Verrassing

Plooij ligt er in ieder geval niet wakker van, sterker nog, hij lijkt een stok achter de deur te hebben: “Ben ik in paniek? Nee. Als NENT denkt dat ze het zonder mij moeten doen, dan moeten ze dat gaan doen. Het is wel lastig, want ik heb nog wel een verrassing voor NENT. Daar kan ik nog niet zoveel over vertellen, maar er zit wel een staartje aan nog. Dus als NENT het niet zou willen, dan zouden er misschien nog andere openingen zijn.”

Zekerheid

Dan is de vraag natuurlijk: als het klopt dat er lopende gesprekken zijn, met wie zijn die dan gaande? Rob Kamphues, Robert Doornbos, Tom Coronel of Rob van Gameren? Of wellicht met de eerste nieuwe gezichten? We zullen het nog even af moeten wachten.

Wat wel zeker is, is dat Viaplay in het eerste kwartaal van 2022 gelanceerd wordt in Nederland. Wat we ook zeker weten is dat er volgend seizoen zes Formule 1 races gratis uitgezonden gaan worden op de nieuwe dienst. Dit is inclusief de race op Zandvoort. F1TV Pro, de officiële streamingsdienst van de Formule 1, blijft daarnaast gewoon beschikbaar.

Wordt vervolgd!

Zie hieronder het gehele interview met Jack Plooij.