Viaplay komt met eigen ‘Formule 1 Cafe’ rond Formule 1

viaplay, formule 1, max verstappen

De nieuwe streamingdienst Viaplay komt in de raceweekenden op de vrijdagavond met een live studioprogramma rond de Formule 1. Dit bevestigt Marco Zwaneveld, Head of Sports van Viaplay, desgevraagd aan GoStreaming.

De Nordic Entertainment Group (NENT), het bedrijf achter Viaplay, treedt hiermee in de voetsporen van voormalig F1-rechtenhouder Ziggo en diens Formule 1 Café. De naam van deze show is na de overname van de rechten van de Formule 1 door Viaplay overigens omgedoopt tot het Ziggo Sport Race Café.

Het Formule 1 Café op Ziggo is al jaren een begrip in de racewereld in Nederland. Elke vrijdagenavond wordt er door Rob Kamphues en stamgasten Robert Doornbos, Tom Coronel en Rob van Gameren voorbeschouwt op het komende raceweekend en worden de laatste nieuwtjes besproken.

Viaplay, banner, formule 1Studioprogramma

Viaplay, die de rechten voor de Formule 1 wegkaapte bij Ziggo, komt nu zelf ook met een live studioprogramma op de vrijdagavond in de weekenden dat de gaspedalen ingetrapt worden. “Zoals al veel eerder aangegeven komt er in de Grand Prix weekenden zeker een programma op de vrijdag. Hierin een terugblik op de vrijdag en een vooruitblik naar de rest van het F1-weekend inclusief een aantal F1-onderwerpen”, aldus Zwaneveld.

Viaplay-abonnees kunnen de show uiteraard live streamen op de dienst. Het programma is op een later tijdstip ook terug te bekijken.

Analisten

Christijan Albers, Giedo van der Garde en Tom Coronel zijn de vaste analytici en zullen de kwalificaties en races van analyses voorzien op de zondagen. Zwaneveld laat weten dat de analisten in de vrijdagavondshow wisselend zullen zijn. De kans dat een of meerdere van de eerder genoemde heren ook aanschuift op de vrijdagavond lijkt ons dan ook vrij aannemelijk.

Het Formule 1 Café van Ziggo begint op de vrijdagavond om 22.30 uur. Of het nieuwe vrijdagavondprogramma van Viaplay ook op deze tijd begint is nog niet bekend. Dit zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt. 

Viaplay voordeligst

Viaplay is in navolging van Ziggo en KPN zelf ook met een aanbieding op de proppen gekomen om de streamingdienst in de Nederlandse markt te zetten. Het gaat om een jaarabonnement wat 99 euro kost. Dit komt neer op 8,25 euro per maand. Dit is een korting van totaal 68 euro, want de maandprijs is 13,99 euro. Na een jaar wordt het abonnement omgezet in een maandabonnement, of je zegt het op.

Een jaarabonnement op Viaplay is daarmee een stuk voordeliger dan bij KPN (147,88 euro / 12,30 euro per maand) en Ziggo (127,92 euro / 10,60 euro per maand).

Bij T-Mobile krijgen nieuwe klanten die een Internet Only, Internet en TV of Alles-in-1 abonnement afsluiten of klanten die hun huidige contract met een jaar verlengen vier maanden gratis Viaplay. Het is voorlopig niet mogelijk om een los Viaplay-abonnement af te sluiten bij de provider.

De aanbieding van Viaplay is HIER te vinden en verloopt op 28 februari