Viaplay krijgt exclusieve rechten voor DreamWorks-series in Nederland

kung fu panda, viaplay

Viaplay en NBCUniversal Global Distribution zijn een meerjarige samenwerking aangegaan. Vanaf het voorjaar zal de Zweedse streamingdienst de exclusieve thuishaven zijn voor series van DreamWorks Animation. De deal omvat ook titels van streamingdienst Peacock, eveneens onderdeel van NBCUniveral. 

De samenwerking betreft de landen Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland, IJsland, Nederland en Polen.

Het gaat in totaal om meer dan 400 afleveringen van DreamWorks tv-shows en nieuwe series, gebaseerd op de populaire franchises van DreamWorks Animation zoals ‘Madagascar: A Little Wild’, ‘Abominable & The Invisible City’, ‘The Croods: Family Tree’, ‘Dragons: The Nine Realms’ en ‘Dragons Rescue Riders: Heroes of the Sky’ en ‘TrollsTopia’.

Daarnaast kunnen Viaplay-kijkers de originele DreamWorks Animation-films bekijken waarop deze series zijn gebaseerd, samen met klassieke franchises zoals ‘Shrek’ en ‘Kung Fu Panda’.

Alle DreamWorks Animation titels worden nagesynchroniseerd of van lokale ondertiteling voorzien.

In dit artikel:

‘Dodger’

De deal omvat ook  ‘Dodger’, het nieuwe komische drama van Universal International Studios, een divisie van Universal Studio Group, die is gemaakt door de met een Emmy® bekroonde en BAFTA-genomineerde Rhys Thomas. In de familie-avonturenserie spelen Christopher Eccleston, David Threlfall, Billy Jenkins en Saira Choudhry.

Andere geanimeerde titels, niet-gescripte content voor kinderen en live-action scripted kindershows van streamingdienst Peacock, waaronder de muzikale komedie ‘Take Note’, zijn ook onderdeel van de deal tussen Viaplay en NBCUniversal.

Viaplay in Nederland

Op 1 maart 2022 wordt Viaplay in Nederland gelanceerd. De streamingdienst van Nordic Entertainment Group (NENT) brengt een uniek aanbod van premium live sport, Viaplay Originals, internationale films en series, en content voor kinderen. Naast Formule 1 zal de dienst de Nederlandse thuisbasis zijn van BundesligaPDC darts en de Premier League vanaf augustus.

Aanbieding Viaplay

De streamingdienst is in navolging van Ziggo en KPN zelf ook met een aanbieding op de proppen gekomen om de streamingdienst in de Nederlandse markt te zetten. Het gaat om een jaarabonnement wat 99 euro kost. Dit komt neer op 8,25 euro per maand. Dit is een korting van totaal 68 euro, want de maandprijs is 13,99 euro. Na een jaar wordt het abonnement omgezet in een maandabonnement, of je zegt het op.

Een jaarabonnement op Viaplay is daarmee een stuk voordeliger dan bij KPN (147,88 euro / 12,30 euro per maand) en Ziggo (127,92 euro / 10,60 euro per maand).

Bij T-Mobile krijgen nieuwe klanten die een Internet Only, Internet en TV of Alles-in-1 abonnement afsluiten of klanten die hun huidige contract met een jaar verlengen vier maanden gratis Viaplay. Het is voorlopig niet mogelijk om een los Viaplay-abonnement af te sluiten bij de provider.

De aanbieding van Viaplay is HIER te vinden en verloopt op 28 februari.

Viaplay, banner, formule 1

Wat krijg je met Viaplay?

– Met Viaplay ben je verzekerd van alle races uit de Formule 1. Elke race wordt aangekleed met een live uitzending, met een uitgebreide voor en nabeschouwing verzorgd door Nederlandse analisten en gepresenteerd door Amber Brantsen.

– Daarnaast kan je alle PDC-darttoernooien bekijken, uiteraard met Nederlands commentaar. Anne-Marie Fokkens is de nieuwe presentatrice en ook Koert Westerman heeft de overstap naar Viaplay gemaakt. Jacques Nieuwlaat, de wandelende dartsencyclopedie, verzorgt het commentaar samen met Frank Vischschraper.

– Viaplay biedt ook entertainment met een sterke line-up van kwalitatief hoogstaande series, zoals ‘Threesome’ (2021), ‘Dystopia’ (2021) en ‘Pørni’ (2021). Deze series zijn in Scandinavië zeer populair.

Verder biedt Viaplay voetbal: de Duitse Bundesliga, de Engelse Premier League (vanaf augustus) en Serie A vrouwenvoetbal. Daarnaast kan je ook kijken naar KSW Mixed Martial Arts en Matchroom snooker and pool.