Viaplay abonnement nu al duurder

Viaplay prijsstijging

Eerder werd bekend dat Viaplay de prijzen ging verhogen vanaf februari 2023. Echter heeft Viaplay de prijzen vandaag al verhoogt.

Prijsverhoging Viaplay

Bij de lancering van Viaplay in Nederland (maart 2022) konden we meteen profiteren van een voordelige abonnementsprijs (€9,99/maand). Viaplay liet namelijk meteen weten dat de prijs enkele maanden lateer zou gaan stijgen naar de huidige prijs van €13,99/maand. Na slechts een half jaar zijn de prijzen nu weer aan het stijgen.

Lees ook: Ook Disney+ verhoogt de prijzen

Maandabonnement nu al duurder

Het maandabonnement bij Viaplay is vanaf nu duurder. De prijsstijging ging in op 25 januari De prijs steeg met 14%. Dit brengt de prijs van een maandabonnement van €13,99 naar €15,99.

Prijs jaarabonnement stijgt in maart

Vanaf 2 maart zal de prijs van een jaarabonnement ook omhoog gaan. Het jaarabonnement zal stijgen met 22%. Door deze wijziging zal de prijs van het jaarabonnement neerkomen op €12,79 per maand i.p.v. €10,49 per maand.

Enkel voor nieuwe abonnees?

Het ziet er naar uit dat de prijsverhoging momenteel enkel zal gelden voor nieuwe abonnees . Als je nog een tijd wilt genieten van de huidige prijzen, raden we aan om nog zo snel mogelijk een (jaar)abonnement af te sluiten.

De prijs zal vroeg of laat ook doorgevoerd worden naar huidige abonnees van Viaplay, maar die datum is nog steeds niet bekend.

Viaplay abonnees bij KPN en Ziggo

Ziggo en KPN hebben bevestigd dat er ook voor hun Viaplay-abonnees sprake is van een prijsverhoging. Hiermee bevestigen ze de prijsstijging van Viaplay.

Ziggo

Een woordvoerder van Ziggo heeft  laten weten dat de nieuwe prijs van Viaplay per 1 maart doorgevoerd zal worden in hun systeem. Huidige abonnees van Viaplay via Ziggo zullen nog voor een onbekende periode de ‘oude’ prijs betalen, terwijl nieuwe abonnees direct vanaf 1 maart de nieuwe prijs zullen betalen.

KPN

KPN vertelde dat hun huidige abonnees nog tot tot 1 juli de oude prijs van €13,99 zullen betalen. Daarna zullen ook de huidige abonnees de nieuwe prijs van €15,99 kwijt zijn.

Duur, maar niet te duur

Deze prijsstijging zou betekenen dat Viaplay een van de duurste streamingdiensten in Nederland zou worden, met een maandprijs van 15,99 euro krijgt het dezelfde prijs als het duurste Netflix abonnement (Netflix Premium).

Dit is natuurlijk erg duur voor een streamingdienst, maar we mogen niet vergeten dat Viaplay de rechten heeft om topsport zoals Premier League voetbal en Formule 1 uit te zenden.

Onze zuiderburen (België) moeten maar liefst €29,95 per maand of €9,95 per dag (!) neerleggen om te genieten van Premier League voetbal en Formule 1.