Viaplay sluit deal met PDC voor Nordic Darts Masters 2022

darts, viaplay, michael van gerwen

Viaplay en de Professional Darts Corporation (PDC) zijn een samenwerking aangegaan om de Nordic Darts Masters 2022 te organiseren. Het dart-evenement vindt plaats op 10 en 11 juni 2022 in het Forum Kopenhagen en zal door Viaplay live worden uitgezonden in Nederland. Dit meldt Viaplay aan GoStreaming. 

Naast ’s werelds beste acht spelers, zoals Michael van Gerwen, Peter ‘Snakebite’ Wright en de recente Grand Slam of Darts-winnaar Gerwyn ‘Iceman’ Price, zullen de Nordic Darts Masters acht lokale qualifiers de kans geven om hun vaardigheden te laten zien aan een verwacht uitverkocht Forum Kopenhagen met 13.000 toeschouwers en een wereldwijd publiek van 3 miljoen kijkers in 135 landen. Het toernooi maakt deel uit van de World Series of Darts 2022.

Nederland

Peter Nørrelund, NENT Group Chief Sports Officer: “De eerste Nordic Darts Masters was een onvergetelijke ervaring – een ongelooflijke feeststemming, geweldig dartdrama en een mijlpaal voor sportieve gelijkheid. De populariteit van darts blijft groeien op de markten van Viaplay en het is een bijzonder spannende stap om de sport vanaf begin volgend jaar in Nederland te laten zien. Samen met de PDC richten we ons nu weer op het behalen van het doel met de Nordic Darts Masters 2022.”

In Nederland is Viaplay vanaf 2022 de exclusieve streaming-thuisbasis van ’s werelds beste darts, waaronder het World Darts Championship, Premier League Darts, World Cup of Darts, World Matchplay, World Grand Prix, European Championship, Grand Slam of Darts en het Players Championship, naast de prestigieuze World Series of Darts Finals. Het verlengde in mei zijn langdurige samenwerking met Matchroom Sport, eigenaar van de PDC, voor een periode van vijf jaar.