Voorspelde Disney de coronacrisis met de film ‘Tangled’?

tangled, rapunzel, disney plus, coronavirus-
Rapunzel zet in de spiegel haar kroon op.

Disney-fans hebben een bijzondere en spookachtige overeenkomst ontdekt tussen de animatiefilm ‘Tangled’ (Rapunzel in Nederland) en de coronacrisis. 

In ‘Tangled’ wordt prinses Rapunzel gekidnapt door de slechte Mother Gothel. Rapunzel leeft gedwongen in isolatie (quarantaine) in een toren vanwege haar magische blonde haar. Nou is dit nog niet zo bijzonder voor wat betreft de link, maar wat het wel bijzonder maakt is dat de naam van haar Koninkrijk Corona is. Rapunzel leefde dus 18 jaar in quarantaine, afgescheiden van de stad Corona.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Toeval? Voorspelde Disney in 2010, want toen kwam ‘Tangled’ uit, de coronacrisis? Of is er een verklaring voor? Disney-fans reageren in ieder geval verbaast op social media (zie onder). Vele hebben de film al gezien, maar komen nu tot de verrassende ontdekking.

Kroon

Als we even wat meer onderzoek doen komen we tot de ontdekking dat het woord ‘Corona’ het Latijnse woord voor kroon of krans is. Rapunzel is een prinses en een prinses draagt vaak een kroon, dus is het niet heel vergezocht dat Disney voor dat woord gekozen heeft. Ook Rapunzel heeft een kroon, een tiara die ze als kind kreeg.

Daarnaast is er een reden waarom het coronavirus ‘coronavirus’ heet. Als je het virus namelijk onder een microscoop legt zie je dat het omringt is door zogenaamde spikes, een soort stekels/punten. Het heeft daarmee een beetje de vorm en kenmerk van een kroon. Daarom hebben wetenschappers het de naam coronavirus gegeven. Een andere woord voor het coronavirus is dus eigenlijk het kronenvirus. Niet onbelangrijk om daarbij te vermelden is dat het coronavirus al tientallen jaren bestaat. Het virus werd voor het eerst geïdentificeerd in de jaren 60.

Dus is het toeval dat Disney het koninkrijk van Rapunzel Corona heeft genoemd? Nee.
Voorspelde Disney in 2010 de coronacrisis? Nee.
Is er een verklaring voor het gebruik van het woord Corona in ‘Tangled’? Ja.

Wat ons betreft een gevalletje ‘case closed’.

Nu wil je de film direct kijken he? Zeg eerlijk! Klik om hem direct op Disney Plus te streamen! Veel plezier!

Meer weten over wat Disney Plus allemaal te bieden heeft? Bekijk hier het volledige aanbod, hier de beste films en series en zie hier alle nieuwe titels die onderweg zijn naar Disney Plus.