Waarschuwing: Neppe Disney Plus testwebsite in omloop

Ook criminelen willen blijkbaar hun graantje meepikken op de stijgende populariteit van Disney Plus. Er is bij Disneyplusser melding gemaakt van een Duitse Disney Plus phishing-website. Op de neppe pagina wordt gezocht naar testers om de streamingsdienst te testen. 

“Tester gezocht! Wil je ons helpen door een gratis Disney-films te kijken? Krijg exclusieve en onbeperkte toegang. Beperkte plaatsen beschikbaar. Reserveer je plaats!”, luidt de tekst op de website. Als je doorklikt word je vervolgens gevraagd om een ‘symbolisch bedrag’ van 2 dollar over te maken ‘om de service te testen en te verbeteren’. De website claimt dat je daarna onbeperkt toegang krijgt tot alle Disney-films.

Het gaat om deze link http://disneyde.com/disnay/disneyDE/

Er bestond ook een bijbehorende Facebookpagina (Disney+.de), maar deze is niet meer vindbaar en lijkt inmiddels te zijn verwijderd.

Reactie Disney

Disneyplusser heeft Disney direct op de hoogte gebracht van de website en hen de vraag gesteld: Maar Disney Plus test toch exclusief in Nederland? “Dat klopt, Disney+ test alleen in Nederland. Dit is een phishing-website. Ik ga dit gelijk doorspelen naar ons technische team”, aldus een medewerker van Disney.

Het is niet duidelijk of en hoeveel mensen zich al hebben aangemeld op de Duitse pagina. Bij Disney hebben zich tot op heden geen mensen gemeld die slachtoffer zijn geworden van de neppe website.

neppe disney plus website
De homepage van de neppe Disney Plus website.

neppe disney plus website1

disney plus duitsland--
Het bericht dat op Facebook wordt gedeeld.