Wanneer kunnen we ‘Thor: Love and Thunder’ op Disney Plus verwachten?

thor love and thunder, disney plus, disney+, marvel

‘Thor: Love and Thunder’ ging op 6 juli 2022 in première in de Nederlandse bioscopen. Maar wanneer kunnen we het verhaal van de Marvel-dondergod op Disney Plus bekijken?

Disney Plus kost 8,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 89,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Disney-banners.

Patroon

Zo langzamerhand kunnen we wat betreft Disney-films een patroon herkennen van het landen van de titels op Disney Plus na de bioscoopcyclus. Zowel ‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’, ‘Eternals’, ‘Shang-Chi’ en ‘Lightyear’ deden er zo’n 47 dagen over om op de streamingdienst te verschijnen. De enige uitzondering was ‘Encanto’, die maar een maand in de bioscoop draaide en vervolgens een kerstpremière kreeg op 24 december 2021.

Onwaarschijnlijk

Als deze trend zich voorzet zouden we ‘Thor: Love and Thunder’ op woensdag 24 augustus kunnen verwachten, dat is al over twee dagen van dit schrijven. Maar dit lijkt zeer onwaarschijnlijk, aangezien Disney zijn films altijd ruim (zo’n 1 a 2 weken) van te voren aankondigt op zijn social media kanalen. Tot op heden zijn er geen aankondigingen geweest voor de film.

Wanneer ‘Thor: Love and Thunder’ op Disney Plus verschijnt is dus nog even een vraagteken. De aankondiging kan elk moment zijn.

Disney Plus Day

Een andere mogelijkheid is dat ze ‘Thor: Love and Thunder’ voor Disney Plus Day bewaren. Disney viert namelijk op donderdag 8 september zijn driejarige bestaan. Het zou dus kunnen zijn dat ze de Marvel-film voor deze dag gaan aankondigen. Maar goed, we zullen het nog even af moeten wachten.

Verhaal

In ‘Thor: Love and Thunder’ maakt Thor (Chris Hemsworth) een reis zoals hij die nog nooit heeft gemaakt: een reis naar innerlijke vrede. Zijn rust wordt echter verstoord door een galactische moordenaar: Gorr the God Butcher (Christian Bale), wiens doel het is alle Goden te laten uitsterven.

Om de dreiging tegen te gaan, roept Thor de hulp in van King Valkyrie (Tessa Thompson), Korg (Taika Waititi) en zijn ex-vriendin Jane Foster (Natalie Portman). Tot Thor’s verbazing, hanteert Jane op onverklaarbare wijze zijn magische hamer, Mjolnir, als de Mighty Thor. Samen beginnen ze aan een kosmisch avontuur om het mysterie van de wraak van de God Butcher te ontrafelen en hem te stoppen voordat het te laat is.

Zodra er nieuws is over ‘Thor: Love and Thunder’ en Disney Plus, dan hoor je dat natuurlijk direct!