Wanneer verschijnt The Walking Dead: Seizoen 11 op Disney Plus?

walking dead, disney plus, disney+

Afgelopen zondagavond werd in Amerika de laatste aflevering van seizoen 10 van ‘The Walking Dead’ uitgezonden. De grote vraag is natuurlijk: Komt er een 11e seizoen? En zo ja, wanneer?

In dit artikel:

Teaser

We kunnen je geruststellen. Op beiden bovenstaande vragen kunnen we je een volmondige ja geven. Direct na de laatste aflevering van seizoen 10 werd door middel van een teaser (zie onder) duidelijk dat er een afsluitende seizoen 11 komt van de populaire Fox-serie. In het fragment van een halve minuut horen we Eugene (Josh McDermitt) verschillende vragen beantwoorden, zoals ‘Waarom ben je hier?’ en ‘Ben je ooit ingeënt tegen de mazelen?’ We zien ijsjes, een taart, een graffiti op een metrostation en een rechtszaal.

Fans speculeren er op los en denken dat de ondervrager Mercer (Michael James Shaw) is, een karakter uit de strips van ‘The Walking Dead’. In de teaser wordt namelijk ingezoomd op een locker en daar lijkt het roodgekleurde pantser van Mercer in te hangen.

Seizoen 11 beloofd behoorlijk spectaculair te worden. Het slotseizoen bestaat namelijk uit maar liefst 24 afleveringen en deze zullen worden opgedeeld in drie hoofdstukken. Elk hoofdstuk telt acht afleveringen, waarvan het laatste deel waarschijnlijk in de lente of zomer van 2022 te zien zal zijn.

Releasedatum

Op het einde van de teaser zien we de releasedatum van seizoen 11: zondag 22 augustus 2021. Aangezien nieuwe afleveringen van seizoen 10 vijf dagen later op Disney Plus te zien waren gaan wij er vanuit dat dit met seizoen 11 niet anders zal zijn. De eerste aflevering kunnen we dan op vrijdag 27 augustus verwachten op de streamer van de Huismuis.