Wat weten we over ‘Mickey: The Story of a Mouse’ op Disney Plus?

mickey-the-story-of-a-mouse-disney plus-disney+
(Image: © Disney)

Op vrijdag 18 november gaat ‘Mickey: The Story of a Mouse’ wereldwijd in première op Disney Plus. Disney heeft een trailer en poster van de documentaire naar buiten gebracht. Wat kunnen we precies  verwachten?

Disney Plus kost 8,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 89,99 euro per jaar. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Disney-banners.

Wereldwijd geliefd

Mickey Mouse is een van ’s werelds meest geliefde personages en wordt in vrijwel elke uithoek van de wereld erkend als een symbool van vreugde en kinderonschuld. Bedacht op een dieptepunt in Walt Disney’s ontluikende carrière, werd Mickey een sensatie toen hij schitterde in de eerste korte animatiefilm met sync-geluid: ‘Steamboat Willie’.

100 jaar

Door de decennia die volgden, evolueerde het personage naar opvallend verschillende versies van zichzelf, die zowel de opmerkelijke carrière van zijn maker als de dramatische maatschappelijke verschuivingen in het land dat hij ging vertegenwoordigen weerspiegelden.

Regisseur Jeff Malmberg en Academy Award-winnende producer Morgan Neville (die eerder samenwerkte voor ‘Will not You Be My Neighbor?’) onderzoeken de culturele betekenis van de bijna 100 jaar oude tekenfilmmuis. ‘Mickey: The Story of a Mouse’ bevat ook een exclusieve korte animatiefilm, ‘Mickey in a Minute’, gemaakt door het legendarische handgetekende team van Walt Disney Animation Studios.

‘Mickey: The Story of a Mouse’ is vanaf vrijdag 18 november, wat ook de verjaardag van Mickey Mouse is, te zien op Disney Plus.

Zie hieronder de trailer van de documentaire.