Wie zijn de grote kanshebbers voor het Formule 1 kampioenschap in 2024?

Wie zijn de grote kanshebbers voor het Formule 1 kampioenschap in 2024?

Max Verstappen jaagt op een historische vierde titel op rij, maar de concurrentie is feller dan ooit tevoren. Lewis Hamilton, Charles Leclerc, Lando Norris en George Russell azen op de troon van de regerende wereldkampioen. 

Het Formule 1-seizoen van 2024 staat voor de deur, met Max Verstappen in de schijnwerpers als de man om te verslaan. Na zijn glansrijke overwinning vorig jaar, waarbij hij zijn tweede opeenvolgende titel veiligstelde, lijkt Verstappen onaantastbaar. Ondanks een paar uitdagers die hem willen onttronen, blijft Verstappen de gedoodverfde favoriet. De intense rivaliteit tussen Verstappen en Lewis Hamilton in 2022, gevolgd door Verstappens moeiteloze triomf vorig seizoen, vormt de achtergrond voor wat belooft een boeiend en onvoorspelbaar kampioenschap te worden. 

De kanshebbers voor het kampioenschap

Naast Verstappen zijn er enkele andere coureurs die azen op glorie. Lewis Hamilton, hoewel hij vorig seizoen niet zijn beste prestaties leverde, blijft een geduchte tegenstander. Met acht wereldtitels op zak zal Hamilton vastberaden zijn om zijn reputatie te herstellen en Verstappen te verslaan. Charles Leclerc, de ambitieuze Ferrari-coureur met een razendsnelle wagen, zal er alles aan doen om zijn team naar de top te brengen. Ook ervaren coureurs zoals Lando Norris en George Russell kunnen voor verrassingen zorgen met hun vastberadenheid en groeiende vaardigheden. 

De Grand Prix van Bahrein: een historische opener

De Grand Prix van Bahrein heeft een rijke geschiedenis binnen de Formule 1. Sinds de introductie in 2004 heeft het Bahrein International Circuit vele gedenkwaardige momenten gekend. Coureurs zoals Fernando Alonso, Sebastian Vettel en Lewis Hamilton hebben hier epische duels uitgevochten. De unieke lay-out van het circuit, met zijn lange rechte stukken en snelle bochten, zorgt altijd voor opwindende races. Dit jaar zal de GP van Bahrein op 2 maart plaatsvinden als de seizoen opener, wat de spanning en verwachtingen alleen maar verhoogt. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Formule 1 op Viaplay

Het Formule 1-seizoen van 2024 wordt ongetwijfeld een onvergetelijk spektakel, met Verstappen die jaagt op zijn derde opeenvolgende titel. Mis geen moment van de actie en volg alle races live op Viaplay.  Bekijk ons aanbod van Viaplay hieronder! 

Aanbieder
Prijs per maand
Prijs per jaar
Viaplay maandabonnement
€ 15.99
€191,88
Viaplay jaarabonnement
€ 12.79
€153,48
Viaplay bij Ziggo
€ 15.99
€ 191.88
Viaplay bij KPN
€ 15.99
€ 191.88
Viaplay bij KPN (+entertainmentkorting)
€ 10.99
€ 131.88
Viaplay bij Odido (T-Mobile)
€ 15.99
€ 191.88
Viaplay bij Caiway
€ 15.99
€191,88
Viaplay bij Delta
€ 15.99
€191,88