‘Witch Mountain’ serie in ontwikkeling bij Disney Plus

Witch Mountain
Image: ⓒ Disney

Disney is onlangs begonnen met de ontwikkeling van een ‘Witch Mountain’ serie voor Disney Plus.

Disney Plus kost 8,99 euro per maand (op ieder moment opzegbaar) of 89,99 euro per jaar. Bij een jaarabonnement krijg je dus twee maanden gratis. Klik hier om je direct te abonneren of klik hiervoor op boven of onderstaande Disney-banners.

In dit artikel:

Verhaal

Na het succes van de ‘Race to Witch Mountain’ film uit 2009 heeft Disney besloten om een serie erover te ontwikkelen voor Disney Plus. De serie zal gaan over twee tieners die superkrachten krijgen en erachter komen dat hun stad toch niet zo saai is als ze dachten.

Cast

Voor de nieuwe serie heeft Disney een aantal grote namen opgetrommeld zoals Bryce Dallas Howard (‘Jurassic World’), Isabel Gravitt (‘The Watcher’), Levi Miller (‘Streamline’), Bianca Norwood (‘WeCrashed’) en Jackson Kelly (‘Straight Man’)

Travis Fickett (‘Star Trek: Picard’) en Terry Matalas (’12 Monkeys’) hebben samen de eerste aflevering van de serie geschreven en zullen het produceren.

Howard zal Audrey gaan spelen. Audrey is de moeder van het gezin die haar man verloren is na psychologische problemen. Ze probeert haar kinderen duidelijk te maken dat ze niet in zijn voetsporen gaat treden en dat ze veilig bij haar zijn, maar niet alles is wat het lijkt.

Gravitt zal de dochter van het gezin, Tia, gaan spelen. Tia is de perfecte student met goede cijfers, maar ze ziet zichzelf niet zo. Ze is bang dat ze faalt en heeft nachtmerries over dat de schizofrenie van haar vader ook bij haar zal gaan voorkomen.

Miller speelt de zoon, Ben. Ben is het tegenovergestelde van zijn ‘perfecte’ zus. Hij verdient geld met het schrijven van werkstukken voor andere studenten en hij heeft een agressieprobleem. Ook Ben komt erachter dat niet alles is wat het lijkt nadat hij de ontdekking doet dat hij mensen kan laten doen wat hij wil.

Release

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de serie op Disney Plus zal verschijnen. De eerste aflevering is inmiddels opgenomen, dus het is aannemelijk dat de serie rond het einde van het jaar zal uitkomen.